Stor stigning i 2018: Flere lejligheder bliver sat ned i pris

Langt flere ejerlejligheder er blevet sat ned i pris i 2018 sammenlignet med sidste år. Det gælder især i de store byer, hvor sælgerne skal vænne sig til en ny markedssituation og at prissætte mere realistisk.

En ny opgørelse fra Boligsiden.dk viser, at sælgerne på ejerlejlighedsmarkedet har svært ved at finde den rigtige pris, når de sætter lejligheden til salg. Faktisk har cirka en tredjedel af de sælgere, der gik på markedet i første kvartal 2018, så svært ved det, at de i løbet af et halvt år måtte sætte lejligheden ned i pris. Det er en stor stigning i forhold til sidste år, hvor det gjaldt mindre end en fjerdedel.

”Markedet for ejerlejligheder er i forandring, for antallet af handler falder, priserne stagnerer og udbuddet stiger. Den ændrede situation gør det svært at finde den rigtige udbudspris lige nu, og derfor ser vi også, at langt flere end sidste år relativt hurtigt i forløbet nedjusterer prisen,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Sæt prisen rigtigt første gang
Vil man opnå den højest mulige salgspris, er det imidlertid ikke nogen god taktik at sætte prisen højt til at begynde med og derefter nedjustere prisen løbende. For hvis lejligheden derved kommer til at være til salg længe, er det ikke sikkert, at små prisjusteringer er nok.

”Det er vigtigt, at sælger gør sig klart, at han lige nu går på markedet i en situation, der er væsentlig anderledes end for bare et eller to år siden. Sætter han prisen for højt, bliver lejligheden ikke solgt, og liggetiden bliver lang. Det presser sælger og giver køber et bedre forhandlingsgrundlag. Vi ved desuden fra tidligere undersøgelser, at den endelige pris på et boligkøb ofte er lavere for de boliger, der er sat ned i udbudsforløbet,” siger Birgit Daetz.

Lyt til ejendomsmægleren
Det er især i de store byer, at flere lejligheder nu bliver sat ned i pris. I København er tallet for 2018 nået op på 42 procent af de lejligheder, der blev sat til salg i første kvartal, mens der ligeledes er sket en stor stigning i Aarhus og Aalborg og en mindre i Odense.

Det er også i de store byer, at priserne og handelsaktiviteten falder mest, og derfor er det afgørende, at sælgerne allierer sig med ejendomsmæglerne og lytter til deres ekspertise udi at fastsætte priser.

”Når det kommer til disciplinen at prissætte, er sælger ofte farvet af prisen på naboens hus og et salg længere nede af vejen for to år siden. Samtidig kan man let komme til at prissætte sin egen lejlighed mere efter personlig værdi og mindre efter markedsværdi. Det er især vanskeligt at vurdere prisen i byerne, og insisterer man på en for høj pris, risikerer man at skræmme køberne,” siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Den bedste tjeneste sælger kan gøre sig selv, er, at få flere ejendomsmæglere til at vurdere lejligheden og på den måde spore sig ind på værdien. Når sælger har valgt, hvem der skal repræsentere ham, er det afgørende at lytte mere til den prissætning, mægleren foreslår, end til egen mavefornemmelse.”

Se flere nøgletal på udviklingen i andelen af ejerlejligheder, der bliver sat ned i løbet af det første halve år, de er til salg.

 

Boligsiden A/S på DenOffentlige.dk På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsid...
Aktivitet: Artikler: 134 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 22.09.20 Infrastruktur
  Stor skov på vej til fynboerne

  En ny skov, der er over tre gange større end Sprogø, skal ligge nordøst for Svendborg og er nu kommet ét spadestik nærmere. Skoven bliver et grønt og rekreativt åndehul for naturglade fynboere og beskytter samtidig det lokale drikkevand.

 • 09.09.20 Infrastruktur
  DSB vil give kompensation til kunder

  Pressemeddelelse: Efter regeringens seneste anbefalinger og tiltag gælder der i visse tilfælde særlige refunderingsregler.

 • 23.04.20 Infrastruktur
  Politisk aftale om grønne busser og klimasamarbejdsaftaler

  Regeringen, RV, SF, EL og ALT er enige en aftale, der udmønter 75 millioner kroner til grønne regionale busser, ligesom transportministeren skal indgå klimasamarbejdsaftaler om grøn kollektiv trafik med landets største kommuner. Begge tiltag skal være med til at accelerere den grønne omstilling af bustrafikken frem mod 2030.

 • 16.04.20 Infrastruktur
  Ny grøn erhvervsrabat på Storebælt

  For at tilskynde virksomhederne til at benytte de mest miljøvenlige køretøjer og for at forenkle erhvervsrabatterne på Storebæltsforbindelsen har et bredt politisk flertal (regeringen, RV, SF, V, DF, K og LA) besluttet at omlægge rabatterne, så der kun gives rabat ved brug af de mest miljøvenlige køretøjer.

 • 07.04.20 Infrastruktur
  Rigspolitiet: Første trin i enkontrolleret genåbning af det danske samfund

  Der tages nu hul på den første fase af en gradvis genåbning af det danske samfund. Rigspolitiet fortæller her, hvordan første trin af genåbningen kommer til at forløbe.