Stor stigning i smitte i Aarhus: Nu kommer pressemødet

Der er fortsat en stor stigning i antallet af smittede danskere med coronavirus, og i Aarhus er den nu for alvor begyndt at blusse op igen. Det har resulteret i, at der bliver indkaldt til pressemøde i dag.

I disse dage er den daglige coronasituation uforudsigelig. Efter flere måneder med et jævnt og lavt antal af nye smittede, så er tallene de seneste par uger steget markant.

Det betød, at statsminister Mette Frederiksen (S) fredag fortalte, at situationen i Danmark nu var af sådan en karakter, at det igen var tid til at indføre landsdækkende restriktioner, der kan bidrage til at holde smitten nede.

De landsdækkende restriktioner trådte i kraft lørdag, De betyder bl.a., at nattelivet landet over lukker tidligere ned indtil - i første omgang - 4. oktober.

Det vil sige, at barer, caféer og restauranter vinker farvel til aftenens sidste gæster klokken 22. Samtidig skal gæsterne være iført mundbind, når de bevæger sig rundt i restauranterne, ligesom at færre fodboldfans får lov til at komme på stadion, når holdene i Superligaen tørner sammen. 

Nyt pressemøde tirsdag

Et af de steder, hvor smitten vokser, er Aarhus. Byen blev tidligere på sensommeren ramt af et lokalt udbrud, der blev manet til jorden ved hjælp af lokale restriktioner.

Nu stiger smitten altså igen. Derfor har Aarhus Kommune, Region Midtjylland samt Østjyllands Politi indkaldt til pressemøde, hvor myndighedspersoner vil italesætte den øjeblikkelige COVID-19 situation i Aarhus.

Regionsrådsformand Anders Kühnau deltager på pressemødet sammen med borgmester Jacob Bundsgaard og politidirektør ved Østjyllands Politi, Kirsten Dyrman.

Ifølge indbydelsen vil der muligvis deltage andre myndighedspersoner, men det står ikke klart. Det er heller ikke klart præcis, hvad man vil tale om. Udover at det vil handle om corona. 

Der går dog formentlig ikke lang tid, inden vi bliver klogere. Pressemødet er sat til at begynde tirsdag morgen klokken 10. Det vil foregå i Rådhushallen på rådhuset i netop Aarhus.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 18.06.21 Sundhed
  Statens Serum Institut advarer danskerne

  Modtager du en sms, der ser ud til at komme fra Statens Serum Institut og opfordrer dig til at klikke på et link, så lad vær med at klikke på det.

 • 17.06.21 Sundhed
  Stort fald i indlagte med COVID-19

  Siden starten af juni er antallet af indlagte patienter med COVID-19 på landets sygehuse faldet markant.

 • 17.06.21 Sundhed
  Indkalder til pressemøde

  Sundhedsstyrelsen indkalder til pressemøde i dag klokken 12.

 • 16.06.21 Sundhed
  Nu genåbner populær gade

  Epidemikommissionen har indstillet, at nedlukningen af serveringssteder i og omkring Jomfru Ane Gade kan ophæves efter udløbet af 14 dages nedlukning svarende til fra d. 17. juni. Denne indstilling har regeringen valgt at følge, hvilket betyder at serveringsstederne fra torsdag igen kan åbne dørene for gæster. Ophævelsen sker på baggrund af faldende smittetal.

 • 15.06.21 Sundhed
  Sådan kontaktede danskerne deres læge under coronapandemien

  På bare et år steg antallet af telefonopkald, e-mails og videokonsultationer med egen læge med næsten en tredjedel til knap 23 mio. i 2020. Det er fortsat telefonopkald, der er den mest populære virtuelle kontaktform, mens videokonsultationer er kommet til som noget nyt under coronapandemien i 2020.