Store huse hitter som aldrig før

Salget af mindre huse på maksimalt 140 kvadratmeter har i mange år ligget stabilt, men ser man på det samlede salg, er andelen faldet, mens de store villaer buldrer frem, viser en opgørelse fra Boligsiden.dk.

Der er sket et skifte, når det kommer til, hvor store huse danskerne ønsker at bo i. Tidligere så de fleste sig tilfredse med 100-140 kvadratmeter, men det billede har nu ændret sig.

Danskerne vil i dag have store villaer på mere end 220 kvadratmeter med plads til kontor, hobbyrum og walk-in closet.

Fra 2011 til 2017 steg antallet af solgte huse på mere end 220 kvadratmeter 99,6 procent, hvor husene på 0-100 kvadratmeter kun steg 45,3 procent i samme periode, viser en ny opgørelse fra Boligsiden.dk.

Når begge størrelser af huse oplever fremgang, skyldes det ganske enkelt, at der generelt blev solgt flere huse i 2017 end i 2011.

Så hvilken størrelse huse sælger bedst?

Her viser opgørelsen, at det uden sammenligning stadig er husene, der rummer mellem 100-140 og 140-180 kvadratmeter, der bliver solgt flest af og som udgør den største andel af det samlede salg.

Men selvom de mindre villaer stadig kan prale af at være de bedst sælgende, er andelen af solgte huse i lige netop den størrelse faldet siden 2011, hvor det kun er gået den anden vej for de store huse fra 180 kvadratmeter og op.

”Det er sket en ændring i, hvilken boligstørrelse danskerne ønsker. Det skyldes blandt andet de ændrede familieforhold, hvor mange familier er sammenbragte med dine, mine og vores børn, hvilket gør, at der er brug for mere plads at boltre sig på,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

I 2011 udgjorde husene på 0-100 kvadratmeter 6,6 procent af det samlede salg mod i 2011 at være 7,5 procent. Omvendt har villaerne på mere end 220 kvadratmeter nu en markedsandel på 9,9 procent mod 8,5 procent i 2011.

Provinsens billige kvm vinder indpas

En anden forklaring på interessen for de store huse kan være muligheden for at få mange kvadratmeter for få penge uden for storbyerne.

”Bytteforholdet mellem en ejerlejlighed i København og et hus i provinsen er blevet meget stor. Det vil sige, at hvis man flytter længere ud, kan man få betydeligt flere kvadratmeter for sine penge. Vi ser nu, at flere begyndt at vælge husene i provinsen til, eftersom prisniveauet er højt i Hovedstaden,” siger Birgit Daetz.

Boligsiden A/S på DenOffentlige.dk På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsid...
Aktivitet: Artikler: 134 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 22.09.20 Infrastruktur
  Stor skov på vej til fynboerne

  En ny skov, der er over tre gange større end Sprogø, skal ligge nordøst for Svendborg og er nu kommet ét spadestik nærmere. Skoven bliver et grønt og rekreativt åndehul for naturglade fynboere og beskytter samtidig det lokale drikkevand.

 • 09.09.20 Infrastruktur
  DSB vil give kompensation til kunder

  Pressemeddelelse: Efter regeringens seneste anbefalinger og tiltag gælder der i visse tilfælde særlige refunderingsregler.

 • 23.04.20 Infrastruktur
  Politisk aftale om grønne busser og klimasamarbejdsaftaler

  Regeringen, RV, SF, EL og ALT er enige en aftale, der udmønter 75 millioner kroner til grønne regionale busser, ligesom transportministeren skal indgå klimasamarbejdsaftaler om grøn kollektiv trafik med landets største kommuner. Begge tiltag skal være med til at accelerere den grønne omstilling af bustrafikken frem mod 2030.

 • 16.04.20 Infrastruktur
  Ny grøn erhvervsrabat på Storebælt

  For at tilskynde virksomhederne til at benytte de mest miljøvenlige køretøjer og for at forenkle erhvervsrabatterne på Storebæltsforbindelsen har et bredt politisk flertal (regeringen, RV, SF, V, DF, K og LA) besluttet at omlægge rabatterne, så der kun gives rabat ved brug af de mest miljøvenlige køretøjer.

 • 07.04.20 Infrastruktur
  Rigspolitiet: Første trin i enkontrolleret genåbning af det danske samfund

  Der tages nu hul på den første fase af en gradvis genåbning af det danske samfund. Rigspolitiet fortæller her, hvordan første trin af genåbningen kommer til at forløbe.