Storsygehus har udsigt til tre måneders forsinkelse

Det kommende storsygehus i Gødstrup ved Herning kan formentlig først tage imod de første patienter tre måneder senere end planlagt.

Det vurderer næstformand i Region Midtjylland, Bente Nielsen fra SF over for DR P4 Midt & Vest.

Udbudsrunden på ét af de mange delprojekter ved storsygehuset - bygningen af råhuset - skal nemlig gå om. Det er udbudsgiverne blevet orienteret om i dag.

- Jeg tror nemt, der kan gå tre måneder. Det er jo en lang proces, siger Bente Nielsen til DR P4 Midt & Vest.

Prisen var 70 mio. kr. skæv

For nyligt viste det sig, at det billigste tilbud var på godt 250 millioner kroner. Det er 70 millioner kroner mere end regionens ramme for dette delprojekt. Derfor er det eneste rigtige at lade udbudsrunden gå om, mener Bente Nielsen:

- Den pris, vi har fået, var helt skæv i forhold til den økonomi, vi har til rådighed, siger hun.

Nu skal tilbuddene granskes nærmere, og et nyt udbud skal sættes sammen.

- Det vi gør, det er, at vi får en snak med dem, der har forstand på det ude i markedet, og så finder vi ud af, hvordan det udbud skal skrues sammen, så det bliver så billigt som muligt - og forhåbentligt inden for rammen, siger hospitalsdirektør Henning Vestergaard til DR P4 Midt & Vest.

Han peger på, at tidskravene til entreprenøren formentlig skal justeres.

- Der er nogle tekniske ting med, hvor mange mellemterminer vi sætter ind, og hvor hårde erstatningskrav vi stiller, hvis man er forsinket med en mellemtermin. Så der er nogle forskellige håndtag, vi godt kan skrue på, siger han til DR P4 Midt & Vest. 

Økonomi vejer tungere end tid

Indtil nu er de delprojekter, som er i gang på byggepladsen, ikke forsinket, påpeger Henning Vestergaard, men forsinkelser kan blive en realitet senere.

- Lige nu er det helt afgørende at holde den økonomiske ramme. Så hvis vi kan gøre det billigere ved at give en lille smule tid, så er vi parat til det, siger Henning Vestergaard.

I det store billede er tre måneders forsinkelse tåleligt, mener næstformand Bente Nielsen:

- Jeg vil hellere have, at det tager lidt længere tid, og vi kommer rigtigt i hus. Folk kan sagtens leve videre med de to hospitaler i henholdsvis Herning og Holstebro, siger hun.

Storsygehuset i Gødstrup skal efter planen tage imod de første patienter i 2020.

Der er afsat godt 3 milliarder kroner til at bygge storsygehuset.

Emneord: Hospitalsbyggeri, Gødstrup Hospital, Byggeri, Budgetskred
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 23.04.20 Infrastruktur
  Politisk aftale om grønne busser og klimasamarbejdsaftaler

  Regeringen, RV, SF, EL og ALT er enige en aftale, der udmønter 75 millioner kroner til grønne regionale busser, ligesom transportministeren skal indgå klimasamarbejdsaftaler om grøn kollektiv trafik med landets største kommuner. Begge tiltag skal være med til at accelerere den grønne omstilling af bustrafikken frem mod 2030.

 • 23.11.15 Infrastruktur
  Regeringen gør det lettere at bygge i Danmark

  Regeringen vil med vækstpakken fjerne en række byrder for byggevirksomheder i Danmark. Med initiativerne baner regeringen vejen for enklere brandregulering, mere effektiv byggesagsbehandling og sikrer lavere omkostninger ved udlejningsbyggeri.

 • 24.10.14 Politik
  Helveg: Byggeriets aftalesystem skal moderniseres

  Byggeriet i Danmark er blandt verdens dyreste. Én væsentlig årsag er byggeriets over 20 år gamle aftalesystem, AB-systemet, der resulterer i et højt antal voldgiftssager og skræmmer udenlandske entreprenørvirksomheder fra at byde på ind danske bygge- og anlægsprojekter. Klima-, energi og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen sætter nu gang i en revision af systemet.

 • 22.08.14
  Pensionsselskaber tager hul på historisk hospitalsbyggeri

  Første spadestik blev i dag taget til Danmarks første offentlige-private hospitalsbyggeri: et nyt psykiatrisk hospital i Vejle, som ”Team OPP” - med PensionDanmark, PKA og Sampension som investorer - etablerer i samarbejde med Region Syddanmark.

 • 09.09.13 Bæredygtighed
  Nye energivejledere i Lejre Kommune

  Lejre Kommune satte i sidste uge en håndfuld håndværkere samt fire af kommunens bygherrerådgiver fra Center for Ejendomsdrift på skolebænken. Formålet var, at få dem uddannet til energivejledere, således at de kan give en helhedsvurdering af, hvor der skal sættes ind, når der skal spares på energien – og på pengene!