Foto: Shutterstock

Stort boom i telemedicin

Coronapandemien har skabt et boom i antallet af digitale konsultationer i sundhedsvæsenet. Nu skal Region Syddanmark tage erfaringerne fra foråret med i det videre arbejde med at udbrede brugen af blandt andet videokonsultationer, mener formanden for Region Syddanmarks digitaliseringsudvalg, Mette Bossen Linnet (V).

Da coronapandemien i foråret 2020 lukkede store dele af samfundet ned, tvang det flere institutioner og virksomheder til at tænke ud af boksen – også sundhedsvæsenet. Det førte til et boom i antallet af blandt andet telefon- og videokonsultationer.
 
Antallet af digitale konsultationer – også kaldet telemedicin – i Region Syddanmark steg fra 341.348 i 1. halvår 2019 til 467.086 i 1. halvår 2020. Det var en naturlig konsekvens af, at adgangen til blandt andet sygehusene var yderst begrænset i foråret.
 
Siden da er antallet og andelen af digitale konsultationer faldet, men det ligger dog stadig over tallene for 2019. En del af forklaringen på faldet er, at mange kroniske patienter ikke alene kan varetages virtuelt, men også har brug for fysisk fremmøde. Det betyder, at flere af de kroniske patienter, som kunne få konsultationer virtuelt under COVID-19-udbruddet i foråret, nu bliver tilbudt fysisk fremmøde, efter at restriktionerne er blev lettet.
 
Formanden for Digitaliseringsudvalget i Region Syddanmark, Mette Bossen Linnet (V), siger:
 
- Vi har som mål i Region Syddanmark, at 30 pct. af de ambulante konsultationer i vores sundhedsvæsen skal foregå digitalt. De digitale konsultationer er en stor fordel for såvel borgerne som sundhedsvæsenet. Borgeren slipper for en muligvis længere rejse for at komme til sygehuset, og lægerne på sygehusene kan hurtigt omstille sig fra én konsultation til en anden. Samtidig er det selvsagt en stor fordel i disse tider, at vi begrænser de fysiske møder så meget som muligt.

Stort ledelsesmæssigt fokus

På alle sygehusene er der et stort ledelsesmæssigt fokus på, hvordan erfaringerne fra COVID-19 kan fastholdes, og man vil forsøge at forankre muligheden for telemedicinsk kontakt i de enkelte patientforløbsbeskrivelser og i de konkrete arbejdsgange.
 
Det glæder Mette Bossen Linnet:
 
- Der er ingen tvivl om, at vi i fremtiden vil se en større grad af telemedicinske løsninger vinde indpas i sundhedsvæsenet. I takt med at flere og flere borgere bliver vant til at klare de fleste ting online, vil efterspørgslen på digitale konsultationer med al sandsynlighed også stige. Vi skal som et moderne sundhedsvæsen være klar til at tilbyde vores patienter de løsninger, de efterspørger, og derfor er både Region Syddanmark og ledelserne på de enkelte sygehuse meget optagede af at udvikle denne del af vores tilbud til borgerne.
Region Syddanmark på DenOffentlige.dk Region Syddanmark
Aktivitet: Artikler: 38 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 19.09.20 Sundhed
  23 millioner kroner til klimavenlig plantekost

  Virksomheder og forskere samarbejder i tre nye, store projekter om at skabe plantebaserede proteinprodukter af danske råvarer til fremtidens klimavenlige kost. Miljø- og Fødevareministeriets grønne udviklings- og demonstrationsprogram, GUDP, støtter med sammenlagt 23 millioner kroner.

 • 19.09.20 Sundhed
  Kommune roser borgerne: Her holdes smittetallet i ro

  Smittetallet i Vejle Kommune ligger nogenlunde stabilt omkring de 30, efter at tallet den sidste uges tid har været helt oppe på 38. Det viser, at borgerne har taget smitten alvorligt, ladet sig teste og passer på med afstand og hygiejne.

 • 16.09.20 Sundhed
  Naturen kan lindre og give psykisk sårbare ro

  Flere psykisk sårbare skal hjælpes ud og få glæde af naturen, mener regeringen, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet. Det skal ske gennem et nyt partnerskab mellem Miljøstyrelsen og Landsforeningen SIND, som lanceres i dag.

 • 15.09.20 Sundhed
  Magnus Heunicke indkalder til pressemøde om nye coronatiltag

  Magnus Heunicke og Sundheds- og Ældreministeriet inviterer til pressemøde. På mødet skal der snakkes om, hvad der skal gøres for at håndtere udbruddene af COVID-19 i Storkøbenhavn.

 • 10.09.20 Sundhed
  Kommune indfører restriktioner på plejehjem

  Nordjysk Kommune har i dag modtaget et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed om at indføre besøgsrestriktioner på samtlige plejehjem og botilbud for særlig sårbare borgere i kommunen.