Stort coronaudbrud på dansk hospital

Et stort antal medarbejdere og patienter er smittet med coronavirus på dansk hospital.

Et større antal medarbejdere er blevet smittet med coronavirus på Bispebjerg Hospitals hjerteafdeling. Samlet er der tale om 38 medarbejdere, der nu alle er blevet hjemsendt.

"Udbruddet startede i sidste uge. Da vi erkender, at vi har et udbrud, går vi i gang med fortløbende systematisk test af patienter og medarbejdere," fortæller Kirsten Wisborg, der er vicedirektør på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, til TV 2 Lorry.

Tager ikke imod akutte patienter

Det er ikke kun de føromtalte 38 medarbejdere, der er blevet smittet på hospitalets hjerteafdeling. Otte patienter er nemlig også testet positive for coronavirus.

"Formentlig er smitten udsprunget fra en indlagt patient. Den har så spredt sig mellem vores medarbejdere. Desværre har vi også patienter, som formentlig er blevet smittet under udbruddet," forklarer vicedirektøren videre til TV 2 Lorry.

I og med, at afdelingen har været nødt til at hjemsende det store antal medarbejdere, tager de ikke imod akutte patienter hen over weekenden. Det skyldes ganske enkelt, at afdelingen nu er udfordret på bemandingen.

Af denne grund vil akutte patienter i stedet blive flyttet til andre hospitaler.

Ikke sket brud på regler og retningslinjer

Vicedirektøren gør det klart, at der til trods for det smitteudbrud på afdelingen ikke er sket brud på hverken de regler eller retningslinjer, der er gældende for hospitalet.

Hun fortæller desuden, at deres hygiejneorganisation har gennemgået samtlige arbejdsgange på afdelingen, hvorfor der ikke er tale om brud på hverken regler eller retningslinjer.

"Vores hygiejneorganisation har gennemgået alle arbejdsgange i afdelingen, og afdelingen har fulgt alle gældende retningslinjer," fortæller vicedirektør Kirsten Wisborg til TV 2 Lorry.

Hospitalet har besluttet at indkalde vikarer, som kan dække de hjemsendte medarbejderes vagter hen over weekenden.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Sundhed
  Patientrettigheder til hurtig udredning og behandling bliver genindført

  Antallet af COVID-19 patienter på sygehusene er nu faldet så meget, at patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindføres den 1. marts 2021. I dag er ca. 12 pct. af de medicinske sengepladser og ca. 15 pct. af de intensive sengepladser planlagt til COVID-19 i brug.

 • 25.02.21 Sundhed
  Kræftens Bekæmpelse: Sådan får vi tidligere og bedre diagnoser af kræft

  Halvdelen af alle kræftpatienter kommer ikke direkte i kræftpakkeforløb. Men ingen ved præcist, hvad der sker med dem. Og derfor kan sundhedsvæsenet heller ikke for alvor forbedre den tidlige opsporing af kræft. Og det er fatalt for patienterne. Kræftens Bekæmpelse udsender i dag en ny rapport, der skal bane vejen for forbedringer.

 • 23.02.21 Sundhed
  2.500 sårbare og ældre borgere får fremskudte vaccinationstilbud

  Borgere i 17 kommuner bliver visiteret til og kontaktet om et særligt vaccinationstilbud i uge otte. Vaccinationen kan ikke bookes online eller via telefon.

 • 23.02.21 Sundhed
  Pioner i blodkræftforskning modtager Hagedorn Prisen 2021

  10.000 danskere går uvidende rundt med kroniske blodkræftsygdomme og dermed risiko for bl.a. livstruende blodpropper. Det er et område, professor Hans Hasselbalch har viet sit professionelle liv til at forske i. Et arbejde, han betegner som en hjertesag. For sin imponerende og skelsættende indsats modtager han Hagedorn Prisen 2021 på 1,5 mio. kr.

 • 22.02.21 Sundhed
  Godt nyt: Flere lægemidler til sjældne sygdomme

  Flere patienter med sjældne sygdomme får mulighed for behandling, når der løbende godkendes flere lægemidler til sjældne sygdomme. Det er et stort plus for de mange patienter, siger Lægemiddelindustriforeningens koncernchef Ida Sofie Jensen.