Stort coronaudbrud på dansk hospital

Et stort antal medarbejdere og patienter er smittet med coronavirus på dansk hospital.

Et større antal medarbejdere er blevet smittet med coronavirus på Bispebjerg Hospitals hjerteafdeling. Samlet er der tale om 38 medarbejdere, der nu alle er blevet hjemsendt.

"Udbruddet startede i sidste uge. Da vi erkender, at vi har et udbrud, går vi i gang med fortløbende systematisk test af patienter og medarbejdere," fortæller Kirsten Wisborg, der er vicedirektør på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, til TV 2 Lorry.

Tager ikke imod akutte patienter

Det er ikke kun de føromtalte 38 medarbejdere, der er blevet smittet på hospitalets hjerteafdeling. Otte patienter er nemlig også testet positive for coronavirus.

"Formentlig er smitten udsprunget fra en indlagt patient. Den har så spredt sig mellem vores medarbejdere. Desværre har vi også patienter, som formentlig er blevet smittet under udbruddet," forklarer vicedirektøren videre til TV 2 Lorry.

I og med, at afdelingen har været nødt til at hjemsende det store antal medarbejdere, tager de ikke imod akutte patienter hen over weekenden. Det skyldes ganske enkelt, at afdelingen nu er udfordret på bemandingen.

Af denne grund vil akutte patienter i stedet blive flyttet til andre hospitaler.

Ikke sket brud på regler og retningslinjer

Vicedirektøren gør det klart, at der til trods for det smitteudbrud på afdelingen ikke er sket brud på hverken de regler eller retningslinjer, der er gældende for hospitalet.

Hun fortæller desuden, at deres hygiejneorganisation har gennemgået samtlige arbejdsgange på afdelingen, hvorfor der ikke er tale om brud på hverken regler eller retningslinjer.

"Vores hygiejneorganisation har gennemgået alle arbejdsgange i afdelingen, og afdelingen har fulgt alle gældende retningslinjer," fortæller vicedirektør Kirsten Wisborg til TV 2 Lorry.

Hospitalet har besluttet at indkalde vikarer, som kan dække de hjemsendte medarbejderes vagter hen over weekenden.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne