Stort coronaudbrud på dansk hospital

Et stort antal medarbejdere og patienter er smittet med coronavirus på dansk hospital.

Et større antal medarbejdere er blevet smittet med coronavirus på Bispebjerg Hospitals hjerteafdeling. Samlet er der tale om 38 medarbejdere, der nu alle er blevet hjemsendt.

"Udbruddet startede i sidste uge. Da vi erkender, at vi har et udbrud, går vi i gang med fortløbende systematisk test af patienter og medarbejdere," fortæller Kirsten Wisborg, der er vicedirektør på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, til TV 2 Lorry.

Tager ikke imod akutte patienter

Det er ikke kun de føromtalte 38 medarbejdere, der er blevet smittet på hospitalets hjerteafdeling. Otte patienter er nemlig også testet positive for coronavirus.

"Formentlig er smitten udsprunget fra en indlagt patient. Den har så spredt sig mellem vores medarbejdere. Desværre har vi også patienter, som formentlig er blevet smittet under udbruddet," forklarer vicedirektøren videre til TV 2 Lorry.

I og med, at afdelingen har været nødt til at hjemsende det store antal medarbejdere, tager de ikke imod akutte patienter hen over weekenden. Det skyldes ganske enkelt, at afdelingen nu er udfordret på bemandingen.

Af denne grund vil akutte patienter i stedet blive flyttet til andre hospitaler.

Ikke sket brud på regler og retningslinjer

Vicedirektøren gør det klart, at der til trods for det smitteudbrud på afdelingen ikke er sket brud på hverken de regler eller retningslinjer, der er gældende for hospitalet.

Hun fortæller desuden, at deres hygiejneorganisation har gennemgået samtlige arbejdsgange på afdelingen, hvorfor der ikke er tale om brud på hverken regler eller retningslinjer.

"Vores hygiejneorganisation har gennemgået alle arbejdsgange i afdelingen, og afdelingen har fulgt alle gældende retningslinjer," fortæller vicedirektør Kirsten Wisborg til TV 2 Lorry.

Hospitalet har besluttet at indkalde vikarer, som kan dække de hjemsendte medarbejderes vagter hen over weekenden.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også