Stort flertal hos CDU ønsker at Merkel genopstiller

Den tyske kansler har solid opbakning blandt sin egne, selv om debat om flygtningestrøm optrappes.

En ny meningsmåling fra Forsa viser ifølge Reuters, at 81 procent af medlemmerne hos Tysklands konservative kristelige demokrater (CDU) ønsker, at forbundskansler Angela Merkel genopstiller ved forbundsdagsvalget i 2017.


Meningsmålingen er foretaget blandt 1012 CDU-medlemmer. 82 procent erklærer sig tilfredse med Merkels arbejde, og 81 procent siger, at de ønsker at se hende fortsætte i endnu en regeringsperiode.

Målingen kommer på et tidspunkt, hvor der bliver fremsat mange spekulationer om, hvad Merkels kurs under flygtningekrisen har betyder for hendes popularitet. 

I de seneste uger er hendes parti gået tilbage i meningsmålinger, der er foretaget blandt almindelige vælgergrupper.

Forsa-målingen blev foretaget i dagene 12.-15. oktober for det tyske nyhedsmagasin Stern.

Dagbladet Bild vakte tirsdag opsigt med en dobbeltside, der dokumenterede hadske indlæg på en række tyske Facebook-sider. 

Dette skete dagen efter, at tusindvis af antimuslimske demonstranter i den fremmedfjendtlige Pegida-bevægelse demonstrerede i Dresden, hvor både tilhængere og modstandere var samlet i store optog. 

15.000-20.000 tilhængere af Pegida, en forkortelse af Patriotiske Europæere imod Islamiseringen af Vesten, var mødt op, mens omkring 14.000 andre forsøgte at sprede budskabet "Hjerte frem for had".

En talsmand for Angela Merkel, som vedvarende har taget afstand til Pegida, fortæller, at den tyske forbundskansler mener, at Pegida-tilhængerne bærer "had i deres hjerter".

Pegida opstod i Dresden i oktober i fjor, da islamkritiske borgere begyndte at demonstrere hver mandag for at fortælle, at islamisering har taget overhånd.

Initiativet bredte sig til andre byer i Tyskland, og tusindvis af mennesker begyndte at demonstrere hver mandag. Imidlertid er mange tyskere uenige med Pegida, og ofte har moddemonstrationerne været større end Pegidas.

/ritzau/Reuters

Emneord: Tyskland, Pegida, Angela Merkel, Udland, Forbundsdagsvalg
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 08.01.15 Velfærd
  Analyse: Femern Bælt-forbindelsen gør Danmark og Europa rigere

  Ny samfundsøkonomisk analyse af Femern Bælt-projektet viser, at den faste forbindelse mellem Danmark og Tyskland er en god investering. Projektet har en forretning på 5,0 pct. for Europas vedkommende. Det ligger over de 4 pct., som er grænsen for, hvornår samfundet bliver rigere af de investeringer, vi foretager.