Dobbelt så meget datatrafik på mobilen

Infrastruktur

06/11/13 11:57

Freja Eriksen

Danskerne er storforbrugere af data på mobilen. Vi surfer døgnet rundt og bruger gerne nettet, mens vi er på farten. På et år er datatrafikken på mobiltelefoner mere end fordoblet.

Vi elsker vores mobiler og bruger dem over alt og døgnet rundt, for mobilen fungerer både som en handy minicomputer og som et mobilt underholdningscenter. Nye tal fra Erhvervsstyrelsens telestatistik viser, at datatrafikken fra mobiltelefoner er steget med 127 pct. på et år.

”Tallene viser tydeligt, at danskerne i den grad har taget smartphones til sig. De nye telefoner giver mange muligheder både for at udføre arbejde og for at finde underholdning og tidsfordriv, mens man er på farten. Telefonen bliver i stigende grad vores primære adgang til nettet. Det kan ses både på tallene for datatrafik og på den store efterspørgsel efter hurtigere og bedre mobilforbindelser,” siger vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Finn Petersen

 

Datatrafik afløser SMS

Datatrafikken fra mobiltelefoner er steget med 127 pct. fra midten af 2012 til midten af 2013. Det svarer til, at hvert mobilabonnement i gennemsnit up- og downloadede lidt over en halv GB over mobiltelefonen pr. måned i løbet af første halvår 2013 mod lidt over 250 MB i første halvår af 2012.

Billedbeskederne bliver også stadigt mere populære. I løbet af det opgjorte år steg antallet af afsendte mms-beskeder til næsten 90 millioner. En stigning på 37 pct. Til gengæld er Sms’ernes storhedstid nu ovre. For sjette år i træk faldt antallet af afsendte sms-beskeder, og der blev blot sendt 5,0 mia. sms’er mod 5,8 mia. året før.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce