Åbent brev: Der er brug for et nationalt kompromis om folkeskolen!

Politik

22/4/13 8:57

Nick Allentoft

Åbent brev til den radikale folketingsgruppe, Kære MF’ere, kære partifæller.

Vi skriver til jer fordi vi er overordentligt bekymrede for situationen omkring lærerkonflikten. Vi skriver til jer for at anbefale at arbejde for et nationalt kompromis om folkeskolen. Vi skriver til jer i respekt for jeres arbejde og jeres position og også med den viden, at I ikke alene kan gennemføre de forslag vi stiller i dette brev. Vi skriver til jer i et åbent brev, fordi vi fra mange sider bliver bedt om at markere hvor vi står. Vi er på børnenes og skolens side.

Bekymring:
Vi gik til valg på at stole på og lytte til lærerne. Vi oplever i vores kommunale virkelighed og senest ved et ”lyttemøde” på Københavns Rådhus, at konflikten dag-for-dag fjerner troen på, at vi står for det vi gik til valg på. Lærerne har ikke været på arbejde siden marts måned og er frustrerede, vrede, ydmygede og trætte. De vil på arbejde og vi ser at konfliktens længde og ødelæggende omfang totalt overskygger for en bred folkelig debat og opbakning til regeringens udspil til en folkeskolereform – som ellers har mange gode aspekter. Men vi ved alle, at et løft af folkeskolen kun kan gennemføres i en samarbejdets ånd – den ånd er ikke til stede lige nu. Fra mange sider blandes arbejdstidsaftale og reform sammen – det er en meget beklagelig situation – men vi er alle nødt til at forholde os til det. Vi tror det bliver umådeligt svært at ”lade som ingenting” og fortsætte med reformforhandlinger ovenpå en langvarig konflikt der efterlader uløste opgaver, frustration og et massivt behov for kollektiv efterbehandling for både børn og voksne.
Vi tror på at det er kommet så langt ud nu, at man bør re-tænke hele processen og give god tid til at få debatteret hvilken folkeskole vi ønsker og hvad der skal til. Vi ser som sagt mange gode ting i udspillet til folkeskolereform men savner fx en debat om dannelsesaspektet i folkeskolen. Der tales om at lære på en ”bedre måde”, hvad er det? Der er også uløste spørgsmål omkring de massive investeringer i faciliteter det vil kræve, med længere skoledage og lærere der skal løse de fleste af deres administrative opgaver på skolerne.

Forslag:
Vi foreslår at et eventuelt regeringsindgreb sætter konflikten på stand-by et år, så der er god tid til at løse behovet for at lærerne læser flere timer mm, gennem samarbejde og ikke gennem konflikt, som har så mange kedelige bivirkninger. Vi foreslår at skolereformen sættes til grundig høring og debat i hele Danmark – en gang til. Den positive side af den verserende konflikt er, at der tales skole i hvert hjørne og krog af Danmark. Lad os vise børnene, lærerne og skolens mange interessenter og brugere at vi er parat til at lytte og at vi sætte dialogen allerhøjest – for folkeskolens skyld. Vi foreslår et nationalt kompromis om folkeskolen! Vi står til rådighed for yderligere dialog.

Kasper Johansen, medl., af BR (gruppeformand)

Mia Nygaard, medl., af BR (Børne- og ungdomspolitisk ordfører)

Henrik Nord, tidl. KB-medlem i Furesø Kommune, kandidat til BR (nr. 3)

Tommy Petersen, kandidat til BR (nr. 4)

Mette Annelie Rasmussen, kandidat til BR (nr. 5)

Anne Marie Geisler Andersen, tidl. MF, kandidat til BR (nr. 6)

Katrina Feilberg, medl. af BR, kandidat til Region Hovedstaden. 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce