Ekstra millioner skal redde akuttelefonen 1813

Politik

28/09/2015 22:47

Nick Allentoft

Akuttelefonen 1813 bliver tilført 20 millioner kroner ekstra næste år.

 Det er en del af budgetaftalen i Region Hovedstaden for 2016, som der netop nu forhandles om, bekræfter Region Hovedstaden over for metroxpress.

Alt om 1813

Pengene skal primært gå til at tiltrække og fastholde personale. Det samlede budget for 1813 er næste år oppe på 166 millioner, oplyser regionen.

Men at afsætte endnu flere penge til den omstridte akuttelefon er ifølge praktiserende læge Søren Brix Christensen spild af penge:

»Akuttelefonen er Region Hovedstadens Vietnam. Mængden af døde patienter og økonomiske udgifter stiger hele tiden, og alligevel hælder man flere og flere penge efter et problem,« siger han til metroxpress.

Blandt andet er akuttelefonen langt fra servicemålet om, at 90 procent skal komme til inden for tre minutter. I august måtte over halvdelen således vente længere end tre minutter.

Heller ikke sundhedsøkonom Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet tror på, at 20 millioner kommer til at kunne mærkes for borgerne. Han peger på, at et af problemerne har været, at 1813 har opsagt aftalen med de praktiserende læger og derfor er nødt til at betale speciallæger og yngre læger for at passe telefonen.

»Uanset om man tilfører akuttelefonen 20 eller tre millioner kroner, så løser det ingenting for borgernes brug af 1813. Det, der er behov for, er, at de praktiserende læger kommer med ombord, da de er specielt uddannet i almen medicin.«

 

Mest Læste

Annonce