Frikommune til minister: Det går for langsomt

Politik

11/10/2016 09:54

Nick Allentoft

Ministeriet skal være hurtigere til at lade frikommunerne fortsætte de forsøg, som går godt, mener borgmester Thomas Adelskov.

Det siger en frustreret Thomas Adelskov, der er borgmester i Odsherred Kommune. Her har man forsøgt sig med at undervise 10. klasse i samarbejde med kommunens gymnasium og erhvervsskole.

- Man kan ikke få snøvlet sig færdig til at sige, vi godt må fortsætte noget, der har været en rigtig, rigtig stor succes, siger han til DR Sjælland.

Når kommunerne selv får lov at bestemme, går det i størstedelen af tilfældene godt.

Frikommuneforsøg

Vi samler historier om og fra frikommunerne her

Det fortæller en netop offentliggjort rapport fra Indenrigsministeriet, hvor man har bedømt ni kommuner, der siden 2012 har haft status af frikommune.

Evalueringen viser, at omkring 60 procent af forsøgene i høj grad har levet op til deres formål om alt fra enklere arbejdsgange til bedre kvalitet for borgerne.

I et skriftligt svar til DR Sjælland skriver Social- og Indenrigsminister Karen Ellemann om kritikken fra Odsherred.

- Vi skal selvfølgelig være sikre i vores sag, før vi får ændret lovgivningen. Vi er lige nu ved at se nøje på evalueringerne fra de forskellige forsøg, så vi kan tage stilling på et ordentligt grundlag.

- Jeg regner med, at vi inden jul vil være klar med et udspil til, hvilke forsøg, der skal udbredes, skriver Karen Ellemann til radiostationen.

Mest Læste

Annonce