Krisen i Fyns Politi får nu fire borgmestre op af stolen.
De opfordrer den fynske politiledelse til at genoverveje den stribe lukninger af politistationer, som netop er blevet gennemført på Fyn.
600 fynske betjente afbrød onsdag alt samarbejde med ledelsen i Fyns Politi på grund af mistillid. Det har fået politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen til at varsle, at hun vil kigge indad.
De fynske borgmestre vil tage hende på ordet.
- Hvis man er villig til at kigge rigtigt indad, så må man også tage chancen og erkende, at den her proces er kørt et sted hen, hvor den ikke skulle hen, siger borgmester i Assens Kommune Søren Steen Andersen (V).
Også Middelfarts borgmester Steen Dahlstrøm (S) opfordrer til, at Fyns Politi nu gentænker omorganiseringen af politikredsen.
- De skal i arbejdstøjet og starte en ny proces, hvor vi får et effektivt, men også synligt politi her på Fyn.
Derudover slår borgmestrene i Nyborg og Kerteminde kommuner til lyd for, at politiledelsen ruller ændringerne tilbage.
Borgmesteren i Nordfyns Kommune, Morten Andersen (V), er uenige med sine kollegaer.
- Den nye model, mener jeg, den nordfynske befolkning kan være tilfredse med. Jeg ser ingen grund til at lave ændringer, siger den nordfynske borgmester.
3. oktober trådte en reorganisering af Fyns Politi i kraft. Det betyder, at de fynske betjente er centraliseret og kører ud fra stationer i Odense og Svendborg.
I byer som Nyborg, Kerteminde og Middelfart er der nu en såkaldt politibutik, hvor betjentene kun befinder sig i korte tidsrum.
Ledelsen mødes i dag til krisemøde med betjentene efter deres mistillidsvotum.