Djøf formand Lisa Herold Ferbing

Hold nu op, 3F - Husk proportionerne

Ledelse

26/01/2015 10:26

Nick Allentoft

Der er ikke ét af problemerne i den offentlige sektor, der bliver løst, fordi man stiller sig op på en ølkasse og råber af en anden faggruppe, skriver Djøfs formand efter artikel om boom af djøffere i det offentlige.

TV2 fangede for mange år siden tidsånden med sangen "Det er samfundets skyld". I dag er det populært - og populistisk - at give djøferne skyldes for alskens ulykker i den offentlige sektor. Senest trak Fagbladet 3F en tyk parallel mellem fyringer af 3F'ere og så et stigende antal djøfere i stat, regioner og kommuner i artiklen ”Nyt boom af DJØF’ere i det offentlige” d. 21. januar.

Procentstigninger er taknemmelige. Så lad mig lige sætte Fagbladets tal i et perspektiv. Det er ingen hemmelighed, at kommunalreformen i 2007 gjorde kommunerne større og gav dem en række nye arbejdsopgaver. Det affødte en vækst i antallet af djøferne - men fra et meget beskedent udgangspunkt. I Næstved oplevede man en stigning, ja. I dag har vi, og hold nu fast, 74 medlemmer i kommunen. De arbejder sammen med ca. 6.500 kollegaer om at servicere de godt 81.000 borgere. På landsplan udgør djøferne godt halvanden procent af alle ansatte i kommunerne.

Hold nu op, 3F. Der er ikke horder af djøfere, der skyller ind over kommunegrænserne.

Der er ikke ét af problemerne i den offentlige sektor, der bliver løst, fordi man stiller sig op på en ølkasse og råber af en anden faggruppe. 3F'eren, folkeskolelæreren, djøferen, sygeplejersken og alle de andre dygtige folk i den offentlige sektor lever under præcist de samme vilkår, som landets folkevalgte har vedtaget på demokratisk vis. 

Alle ansatte bidrager til den offentlige sektor. For der er ikke plads til gratister indenfor den økonomiske ramme, som politikerne har fastlagt.

Så ja, der er heldigvis jurister, som sikrer, at vi har en retsstat i international topklasse. Ja, der er ansat økonomer. De sørger for, at danskernes skat går til de formål, som politikerne har besluttet i en åben demokratisk proces. Og ja, der er djøfere, der rådgiver borgerne, udvikler den offentlige sektor og påtager sig ledelsesopgaven.

Det er jeg stolt af på mine medlemmers vegne. Jeg har derfor ikke behov for at tale andre faggrupper ned, for på den måde at fremhæve min egen. 

Tværtimod vil jeg gerne i dialog med alle de, der gerne vil være fælles om at udvikle den offentlige sektor. 

Mest Læste

Annonce