Lønfest i regionerne: Flere og flere læger ender med millionløn

Ledelse

21/09/2016 20:08

Nick Allentoft

Fyens Stiftstidende har fået indsigt i nye tal fra Social- og Indenrigsministeriet, der viser, at der siden 2007 er sket en voldsom stigning på knap 40 procent i antallet af medarbejdere, der tjener over en million kroner inklusiv pension om året.

Lønudviklingen i toppen af de danske regioner er stukket voldsomt af fra både kommuner og staten. I dag er der næsten 3.500 medarbejdere i regionerne, der tjener mere end en million kroner om året. Det skyldes hovedsageligt et boom i antallet af overlæger på de danske sygehuse. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Fyens Stiftstidende har fået indsigt i nye tal fra Social- og Indenrigsministeriet, der viser, at der siden 2007 er sket en voldsom stigning på knap 40 procent i antallet af medarbejdere, der tjener over en million kroner inklusiv pension om året. Og de tal skal ifølge Danske Regioner forklares med en tilsvarende stigning i antallet af overlæger.

LÆS OGSÅ: Regioner vil sætte prop i udviklingen

Sundhedsøkonom Kjeld Møller Petersen undrer sig over, at de fleste læger ender deres karriere i en topstilling som overlæge.

- Det er en relativt dyr struktur. Jeg plejer at stille det åbne spørgsmål: Hvorfor er den naturlige slutstilling for læger at blive overlæge? Jeg kender ingen erhverv, hvor stort set alle slutstillinger er i toppen, siger Kjeld Møller Petersen.

Formand for Patientforeningen og tidligere folketingsmedlem for Konservative, Niels Jørgen Langkilde, mener, at tallene viser, at regionernes prioriteringer er helt hen i vejret.

- Når man siger, at der ikke er råd til dyr medicin og man samtidig ser, at andre personalegrupper må holde for, så ser det mærkeligt ud, at der er råd til dyre overlæger. Mig bekendt er der ikke andre steder i den offentlige sektor, hvor det går så lystigt for sig. Det må kunne gøres bedre, siger Niels Jørgen Langkilde.

Formand for Overlægeforeningen Anja Mitchell mener ikke, at der er noget galt i, at mange læger ender i en topstilling som overlæge. Ifølge hende er det et udtryk for et øget fokus på kvalitet og udvikling.

- Antallet af overlæger er et udtryk for den tårnhøje kvalitet, vi har i sundhedssystemet. Overlægerne er de dygtigste læger med den største faglighed inden for deres område. Og det er dem, der har drevet den store stigning i produktiviteten, som vi har set. Samtidigt er det vigtigt at sige, at overlæger ikke har nogen højeste tjenestetid. Vores seneste undersøgelse pegede på, at overlægerne i gennemsnit arbejdede 47 timer om ugen og ikke de normale 37 timer, siger Anja Mitchell.

Mest Læste

Annonce