Minister bakker op om en hurtigere udbredelse af elbiler

Bæredygtighed

06/3/13 11:02

Dansk Elbil Alliance

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard kvitterede på Dansk Elbil Alliances årsmøde for elbilbranchens oplæg til en hurtigere udbredelse af elbiler. Ministeren er enig med branchen i, at der er behov for at fokusere på segmenter som bl.a. offentlige og private flåder, og en række af branchens forslag vil han tage med i det videre arbejde, som han er ansvarlig for.

-Vi opfatter ministerens ord, som en stor støtte til vores fortsatte arbejde med at etablere et elbilmarked i Danmark. Vi har i vores nye køreplan frem mod 2020 adresseret en fokuseret tilgang til, hvor vi mest hensigtsmæssigt kan sætte ind i forhold til at få markedet mere i gang, og her falder ministerens tanker på området i hak med vores ønsker, siger Lærke Flader, branchechef for Dansk Elbil Alliance.

Regeringen er ikke i tvivl om, at el i transportsektoren kommer til at fylde meget. Men ministeren påpegede også to udfordringer for, hvorfor det ikke går så hurtigt, som ønsket med elbilmarkedet. For det første er udviklingen hos bilproducenterne ikke gået så hurtigt, som ventet. For det andet udvikler det internationale energimarked sig hurtigt og uforudsigeligt, og det skaber barrierer for udviklingen af elmarkedet. Martin Lidegaard efterspurgte fra branchens side en vurdering af, hvad bilproducenterne vil, og hvilke planer de har, så man kan løse nogle af de barrierer elbilen står over for.

Stemningen var god i salen, og Martin Lidegaard spurgte retorisk forsamlingen om, at hvis vi kunne sende en mand til månen og retur i 60’erne, så burde vi vel også kunne løse udfordringerne om elbilerne rækkevidde. Hertil supplerede en senere indlægsholder med endnu et retorisk spørgsmål: Hvem betalte for månelandingen?

-Det er klart, at hvis markedet for alvor skal op i omdrejninger, så handler det om, at fjerne barrierer, og at branchen og regeringen trækker på samme hammel. Vi har for kort tid siden fremlagt en ny bilbeskatningsmodel, og med vores køreplan frem mod 2020 er vi godt rustet til at arbejde videre for at skabe sunde rammer, så elbilmarkedet kan komme op i omdrejninger.

Martin Lidegaard tager Dansk Elbil Alliances roadmap for e-mobilitet med i regeringens videre arbejde. Ifølge ministeren skal der foreligge et virkemiddelskatalog til januar, samt strategi for energieffektive køretøjer, og udmøntningen af puljen på 70 mio. kr. til infrastruktur til el-, gas- og brintbiler.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.