Minister bakker op om en hurtigere udbredelse af elbiler

Bæredygtighed

06/03/2013 12:02

Dansk Elbil Alliance

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard kvitterede på Dansk Elbil Alliances årsmøde for elbilbranchens oplæg til en hurtigere udbredelse af elbiler. Ministeren er enig med branchen i, at der er behov for at fokusere på segmenter som bl.a. offentlige og private flåder, og en række af branchens forslag vil han tage med i det videre arbejde, som han er ansvarlig for.

-Vi opfatter ministerens ord, som en stor støtte til vores fortsatte arbejde med at etablere et elbilmarked i Danmark. Vi har i vores nye køreplan frem mod 2020 adresseret en fokuseret tilgang til, hvor vi mest hensigtsmæssigt kan sætte ind i forhold til at få markedet mere i gang, og her falder ministerens tanker på området i hak med vores ønsker, siger Lærke Flader, branchechef for Dansk Elbil Alliance.

Regeringen er ikke i tvivl om, at el i transportsektoren kommer til at fylde meget. Men ministeren påpegede også to udfordringer for, hvorfor det ikke går så hurtigt, som ønsket med elbilmarkedet. For det første er udviklingen hos bilproducenterne ikke gået så hurtigt, som ventet. For det andet udvikler det internationale energimarked sig hurtigt og uforudsigeligt, og det skaber barrierer for udviklingen af elmarkedet. Martin Lidegaard efterspurgte fra branchens side en vurdering af, hvad bilproducenterne vil, og hvilke planer de har, så man kan løse nogle af de barrierer elbilen står over for.

Stemningen var god i salen, og Martin Lidegaard spurgte retorisk forsamlingen om, at hvis vi kunne sende en mand til månen og retur i 60’erne, så burde vi vel også kunne løse udfordringerne om elbilerne rækkevidde. Hertil supplerede en senere indlægsholder med endnu et retorisk spørgsmål: Hvem betalte for månelandingen?

-Det er klart, at hvis markedet for alvor skal op i omdrejninger, så handler det om, at fjerne barrierer, og at branchen og regeringen trækker på samme hammel. Vi har for kort tid siden fremlagt en ny bilbeskatningsmodel, og med vores køreplan frem mod 2020 er vi godt rustet til at arbejde videre for at skabe sunde rammer, så elbilmarkedet kan komme op i omdrejninger.

Martin Lidegaard tager Dansk Elbil Alliances roadmap for e-mobilitet med i regeringens videre arbejde. Ifølge ministeren skal der foreligge et virkemiddelskatalog til januar, samt strategi for energieffektive køretøjer, og udmøntningen af puljen på 70 mio. kr. til infrastruktur til el-, gas- og brintbiler.

Mest Læste

Annonce