Politianmeldelse på vej men: Holst har ikke været ene om det, siger regionen

Politik

23/11/2015 14:05

Nick Allentoft

Enigt forretningsudvalg vil bede politiet undersøge både Carl Holst og de topembedsmænd, han omgav sig med, i sin tid som regionsrådsformand, oplyser DR Fyn.

Mistanken går især på, at Holst har brugt regionens ansatte til at lave partipolitisk arbejde for ham – særligt op til folketingsvalget.

Derudover har nogen i regionen bevidst ændret fakturaer, så det ikke kunne ses, at regionen betalte for taler og sprogtræning til Carl Holst.

Læs også: Holst er uenig, men forstår anmeldelsen

En undersøgelse fra statsforvaltningen har afsløret, at især Holsts personlige assistent, Christian Ingemann, ulovligt arbejdede for Holsts valgkampagne til Folketinget. 
Faktisk i et sådant omfang, at statsforvaltningen ikke har kunnet finde særlig mange spor af, at Ingemann har arbejdet særlig meget på det projekt ”Smart Vækst og Velfærd”, som han officielt var ansat i.

Og det var helt klart ulovligt, mener statsforvaltningen, der har anbefalet en politianmeldelse i sagen.

Holst har erkendt, at Ingemann lavede valgkamp for ham, men mener at det skete i Ingemanns fritid. Ingemann har nemlig tidligere arbejdet frivilligt for Holst og har i mange år været medlem af Venstre, forklarer Holst.

DR Fyn har lavet en rundspørge blandt politikerne i forretningsudvalget. De indstiller til regionsrådet, at politianmeldelsen skal dække alle, som har vidst noget:

- Det skal gælde for alle de implicerede i det, der er sket, fortæller Thies Mathiesen til DR Fyn, samme oplysninger giver Enhedslistens Vibeke Syppli Enrum:

- Det vil være politianmeldelse af regionrådsformanden og den direktion og eventuel andre, fortæller hun. Men ingen af dem vil indtil videre nævne navn.

Politikerne mener, at der er flere, som har et ansvar: 

- Carl Holst har jo ikke været ene om at ansatte og bruge Ingemann, fortæller Syppli og uddyber:

- En mail viser, at der har været andre.

Carl Holst vil ikke udtale sig til bånd, men skriver i en sms til DR Syd:

”Jeg er glad for, at det nu er op til Politiet at sætte punktum for denne sag. De er nemlig forpligtet til at undersøge alle sider af sagen. Jeg mener fortsat ikke, at jeg har gjort noget forkert. Og uanset udfaldet af Politiets undersøgelse vil jeg godt slå fast, at jeg aldrig har haft en intention om at bruge regionens ressourcer til min valgkamp.”

- Det er et helt nødvendigt skridt. Når vi har statsforvaltningens ord for, at tingene er klart ulovlige, så bør vi også reagere, og så er det en sag for politiet, siger De Konservatives Lasse Krull.
Og det er Vibeke Syppli Enrum enig i. Hun uddyber, at hun er glad for, at Venstre selv bakker op om politianmeldelsen af deres partifælle.

Sydøstjyllands Politi er i forvejen i gang med en undersøgelse af Holst efter af flere borgere har anmeldt, at de mener, der er foregået embedsmisbrug, mens Holst var regionsrådsformand. Den nye anmeldelse fra regionen vil sammen med de undersøgelser, regionen allerede har fået lavet, indgå i politiets efterforskning.

 

Mest Læste

Annonce