Post Danmark hjælper hjertepatienter til behandling i eget hjem

Infrastruktur

14/05/2013 10:04

Iben Dyrhauge Thomsen

Region Hovedstaden har valgt Post Danmark som logistik- og distributionspartner i et nyt demonstrationsprojekt, der behandler hjertepatienter i eget hjem, ved hjælp af telemedicinsk udstyr.

Projektet, som sker i tæt samarbejde med læger og sundhedspersonale fra fire hospitaler, henholdsvis Herlev, Hvidovre, Frederikssund og Bornholm, havde brug for en sikker opretholdelse af et flow af telemedicinsk udstyr. Post Danmark kunne tilbyde parterne en gennemtænkt og samlet serviceløsning, der inkluderer hele den logiske del af den telemedicinske værdikæde.
 

Patientsikkerhed i top
Med en gennemført sagsstyring og dokumentation kan Post Danmark garantere en høj grad af patientsikkerhed i projektet. Specialuddannede postmedarbejdere aftaler personligt leveringstid med den enkelte patient og pakker udstyret fra lageret, hvorefter de leverer og sætter udstyret op i patientens hjem.

- Vores medarbejdere hjælper patienten i gang med udstyret og sikrer, at patienten er tryg ved at bruge teleterminalen, der består af en touch screen, en elektronisk vægt og et blodtryksapparat. Vi sørger også for, at forbindelsen til hospitalet er i orden, så det sundhedsfaglige personale kan sætte den telemedicinske behandling i gang, siger Inge Speiermann, der er ansvarlig for udviklingen af Velfærdsdistribution hos Post Danmark.

Når patienten er færdig med behandlingen, aftaler Post Danmark et afhentningstidspunkt med borgeren og kører udstyret tilbage til lageret. Her bliver udstyret gjort rent efter kliniske standarder, opdateret og gjort klar til den næste borger. Hele forløbet registreres, så alle leverancer kan dokumenteres.

De røde uniformer skaber tryghed
Post Danmark har håndplukket dygtige medarbejdere og uddannet dem i installation af udstyret. De har fokus på patientsikkerhed i mødet med ressourcesvage eller ældre borgere, når de træder over dørtærsklen til deres hjem - naturligvis iført Post Danmarks velkendte uniform, der skaber tryghed.

- Opgaven med at bringe telemedicinsk udstyr ud til borgerne er på mange måder i linje med kernen af det at være postbud. Vi bringer det ud, der virkelig betyder noget og det er en opgave, som vi er meget stolte over at kunne påtage os, siger Inge Speiermann.
 

Mest Læste

Annonce