Sundhedsministeren: Sygesikringsbeviset skal digitaliseres

Sundhed

06/03/2019

Nick Allentoft

Dit sygesikringsbevis skal gøres digitalt, så du kan have det på mobilen, mener sundhedsministeren.

Nem-ID findes nu som en app, vaccinationskortet kan du finde i ”Min Læge”-app, og vi swiper mere og mere i Mobilepay frem for at svinge dankortet. Så hvorfor ikke også de gule sundhedskort, spørger sundhedsministeren?

”Det ligger i kortene, at det gule sundhedskort skal være digitalt. Det er en helt naturlig udvikling – også set i lyset af den øvrige digitalisering af vores samfund, og det undrer mig nærmest, at det ikke allerede er sket for længst,” siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby:

Nyhedsbrev 2

100.000 mennesker læser med hver måned. Skal du være den næste? 

Prøv os! Bestil vores nyhedsbrev - og få automatisk artikler, debat og konstruktiv viden om velfærdssamfundet.

Det er gratis 

”Vi ved også, at der udstedes omkring 1,7 millioner kort om året. Det koster penge – og så er det ærlig talt også spild af ressourcer. Så måske skal der også være mulighed for at fravælge det fysiske kort, hvis man hellere vil nøjes med et digitalt kort”.

Meldingen fra ministeren kommer på baggrund af en ny rapport fra Lakeside, der har analyseret flere forskellige modeller for et mere sikkert fysisk og digitalt sundhedskort.

LÆS OGSÅ: KÆRE ELLEN, hvorfor ødelægge noget, der virker?

Det skal være lettere at være patient 
Analysen anslår, at mere end 80 procent af danskerne vil kunne gøre brug af et digitalt sundhedskort.

”Det handler jo i bund og grund om at levere en offentlig service i et format, som passer ind i den hverdag, danskerne har. Og hvem har ikke prøvet at glemme kortet, når man skal til lægen? Telefonen derimod har mange efterhånden altid med sig,” siger Ellen Trane Nørby.

Sundhedsministeren vil nu tage de næste skridt henimod at digitalisere sundhedskortet og bl.a. tage fat i Danske Regioner for at drøfte de forskellige muligheder samt vende med Folketingets partier.

Mest Læste

Annonce