Agnete Gersings kommentarer til konkurrencelovsudvalgets rapport

10/4/12 8:25

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Erhvervs- og Vækstminister Ole Sohn har i dag offentliggjort Konkurrencelovsudvalgets rapport. Rapporten indeholder en række anbefalinger til at styrke efterlevelsen og håndhævelsen af konkurrenceloven i Danmark. Agnete Gersing har deltaget i udvalget i sin egenskab af direktør for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

        Læs Ole Sohns kommentarer og rapport

Agnete Gersings kommentarer til udvalgets rapport:

”Det er vigtigt, at virksomhederne kender og efterlever konkurrenceloven. En væsentlig forhøjelse af bøderne og indførelse af fængselsstraf for karteller – som anbefalet af udvalgets flertal - vil give os langt bedre muligheder for at bekæmpe alvorlige overtrædelser effektivt. Det vil gavne både forbrugerne og de mange lovlydige virksomheder.”

”Karteller og andre alvorlige overtrædelser koster både forbrugerne og andre virksomheder dyrt, men bliver i dag straffet langt mildere end sammenlignelige former for økonomisk kriminalitet.”

”Der er gråzoner i konkurrenceloven, men det gælder ikke karteller. Kartelaftaler mellem konkurrenter om priser, salg og kunder er altid meget skadelige og kan ikke forveksles med lovlige samarbejder om for eksempel forskning.”

”Danske virksomheder har i dag bedre muligheder for at få vejledning om konkurrencereglerne hos myndighederne end virksomheder i andre europæiske lande. Samtidig kan vi konstatere, at der er et klart behov for at forbedre virksomhedernes kendskab til de basale regler i konkurrenceloven. Derfor er det fornuftigt, at kombinere hårdere sanktioner med styrket information og vejledning.”

”Vi er i fuld gang med at lave en forebyggelsesstrategi. Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at forebygge, at virksomhederne overtræder konkurrenceloven. Det kræver, at virksomhederne kender og forstår reglerne, og at sanktionerne er tilstrækkeligt afskrækkende.”

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.