Folkeoplysningsforbund ændrer vedtægter

19/12/12 1:55

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Folkeoplysningsforbundet FOF har forpligtet sig til at ændre en bestemmelse i sine vedtægter om, hvordan lokale FOF-foreninger må etablere sig og drive virksomhed. Det sker efter et møde i Konkurrencerådet i dag.

Konkurrencerådet har betænkeligheder ved en bestemmelse i FOFs vedtægter. Bestemmelsen betyder blandt andet, at der som udgangspunkt højst må være en FOF-forening i hver kommune, og at foreningerne har snævre grænser for at konkurrere på tværs af kommunegrænserne.

Bestemmelsen kan have opdelt markedet i strid med konkurrencereglerne. Det kan have medført et smallere udvalg af kurser til skade for forbrugerne. Konkurrencerådet vurderer umiddelbart, at bestemmelsen er i strid med konkurrencereglerne.

FOFs landsorganisation har afgivet tilsagn, som imødegår Konkurrencerådets betænkeligheder. FOF har forpligtet sig til at ændre bestemmelsen i sine vedtægter og til at orientere samtlige lokalforeninger om vedtægtsændringen.

Med tilsagnene løser FOF de konkurrenceproblemer, som bestemmelsen kan have givet. Sagen er dermed afsluttet i Konkurrencerådet.

Læs Konkurrencerådets afgørelse om FOF-landsforeningens vedtægter

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.