Krav til vandselskaber sparer kunderne penge

20/2/13 1:09

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Forsyningssekretariatet har fastsat prislofter for 2012 og 2013 til landets 326 største vandforsyninger. Lofterne tvinger selskaberne til at effektivisere driften til gavn for kunderne.

Med prislofterne får 104 spildevandsforsyninger krav om at effektivisere deres driftsomkostninger for knap 180 millioner kroner. Og 222 drikkevandsforsyninger får effektiviseringskrav for knap 82 millioner kroner.

Prislofter fører til, at forbrugerne får lavere priser, end de ellers ville have fået, fordi forsyningerne arbejder for at effektivisere deres drift. Alligevel kan forbrugernes priser stige, hvis forsyningerne investerer i for eksempel miljøaktiviteter.

Reguleringen af vandselskabers priser skal sikre, at selskaberne øger deres effektivitet til gavn for forbrugere og virksomheder. Prislofterne er nødvendige, fordi selskaberne er naturlige monopoler og ikke konkurrerer med hinanden.

Fastsættelsen af prislofterne for 2012 og 2013 er forsinket på grund af kendelser fra Konkurrenceankenævnet sidste år, som fastsatte ny praksis på området.

Forsyningssekretariatet er en del af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing, siger:

”Ved at sætte grænser for, hvad vandselskaberne må opkræve for vand og afledning af spildevand, presser vi selskaberne til at holde deres driftsomkostninger nede. Det er en klar fordel for kunderne, som får mere for pengene, end de ellers ville have fået.”

”Kravene om effektivisering betyder ikke nødvendigvis, at priserne falder. Andre faktorer spiller ind. For eksempel vil investeringer i bedre kloakker til gavn for kunderne forhøje priserne.”  

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.