Studerende får hjælp til at skabe forretning på deres ideer

05/12/2012 10:24

Patent - og Varemærkestyrelsen

Studerende skal lære at styrke og beskytte deres idéer gennem patenter og ejendomsrettigheder. Det skal den ny hjemmeside StyrkDinIde.dk hjælpe til med.

Antallet af unge iværksættere er steget markant inden for de sidste fire år viser nye tal fra Erhvervsstyrelsen. Unges stigende interesse for at starte egen virksomhed kræver derfor, at unge har viden om entreprenørskab og IPR.

- Det er afgørende, at vi får skabt en ny generation af medarbejdere og iværksættere, som ved, hvordan de kan bruge patenter og andre rettigheder til at få deres gode idéer på markedet, siger Jesper Kongstad administrerende direktør i Patent- og Varemærkestyrelsen.

Patent- og Varemærkestyrelsen har derfor i samarbejde med Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise udviklet StyrkDinIde.dk, der er en ny hjemmeside for undervisere og studerende, som beskæftiger sig med innovation og entreprenørskab. Hjemmesiden giver inspiration til, hvordan de unge kan styrke deres idé gennem patenter, varemærker og design.

På StyrkDinIde.dk kan de studerende finde svar på mange af de spørgsmål, som opstår, når man har fået en god idé.

- Er min idé allerede opfundet?
- Hvor mange detaljer kan jeg fortælle om min idé til en konkurrence?
- Hvor meget kan jeg vise af min idé på en messe?
- Hvordan kan jeg beskytte min idé?
- Hvordan kan jeg tjene penge på min idé?

Undervisning i innovation og iværksætteri skal stimulere studerendes evne til at tænke nyt, se muligheder og omsætte idéer til værdi. Det er også hovedtanken bagStyrkDinIde.dk.

”Det er vigtigt, at de danske unge lærer at tænke kreativt og få idéer. Men det er mindst lige så vigtigt, at de lærer, hvordan de kan beskytte deres idéer. Hvis de ikke får den nødvendige undervisning, så vil de kunne gå glip af vigtige forretningsmuligheder. ”siger administrerende direktør Christian Vintergaard fra Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise.

StyrkDinIde.dk blev offentliggjort på Patent- og Varemærkestyrelsens stand på Danish Entrepreneurship Award den 14. november 2012, hvor 5000 studerende og undervisere fra hele landet deltog. På standen havde studerende og undervisere mulighed for at afprøve StyrkDinIde.dk ved at deltage i en konkurrence. Patent- og Varemærkestyrelsen modtog mange positive tilbagemeldinger fra såvel studerende som undervisere. Særligt underviserne glædede sig over at have fået adgang til lettilgængeligt og inspirerende materiale om IPR til deres undervisning i innovation og entreprenørskab.

Se mere på www.StyrkDinIde.dk

Mest Læste

Annonce