Evaluer og udnyt potentialet i brugerinvolvering

Ledelse

25/04/2019 08:15

Resonans

Hvordan evaluerer vi samskabelses- og brugerinvolveringsprocesser?

Hvis det store potentiale i samskabelse skal udnyttes, kræves en systematisk brug af evaluering. Professor Jakob Torfing fra RUC vil til årskonferencen i Dansk Implementeringsnetværk fortælle om, hvordan vi kan evaluere samskabelses- og brugerinvolveringsprocesser.  

Her kan du genlæse Jakob Torfings artikel om udviklingsorienteret evaluering. Til konferencen er der også mulighed for høre professor Bjarne Bruun Jensen fra Steno Diabetes Center og partner Anne-Mette Scheibel fra Resonans dykke ned i konkrete eksempler fra sundhedsvæsnet, stat og kommuner på, hvordan vi gennem samskabelse og innovativ involveringsdesignkan overkomme implementeringsudfordringer via bruger- og medarbejdercentreret realisering.

 

Klassisk lineær top-down implementering har det svært 

Konferencen stiller skarp på, hvordan implementeringsprocesser kan kvalificeres og ske i dynamisk samskabelse med brugere, organisation og omverden. Jacob, Anne-Mette og Bjarne vil uddybe nedenstående perspektiver i oplæg, workshop og dialog d. 27. maj på konferencen i Odense.

Læs mere om samskabelse

Samskabelse er udtryk for en ny kultur i den offentlige sektor, hvor nye løsninger udvikles i samarbejde mellem alle aktører med innovationsværktøjer og -metoder.

Læs meget mere om samskabelse på temasiden her.

Jacob Torfing:

”Samskabelse er ’emergent’ proces, hvor aktiviteter og mål ændres gennem gensidig læring. Det betyder, at de klassiske formative og summative evalueringsformer kommer til kort og nye udviklingsfokuserede evalueringsformer bliver relevante.
Man skal komme til konferencen for at opdage at evaluering ikke kan reduceres til performance management med nidkært fokus på medarbejdernes præstationer på Key Performance Indicators”.

Anne-Mette Scheibel:

"Klassisk lineær top-down implementering har det svært - alternativet er iterativ involvering, hvor den kollektive handlekraft mobiliseres i agile innovative realiseringsprocesser. Realisering, hvor visioner bliver til virkelighed - og virkelighed bliver til visioner - ved at organisation og omverden samskaber på tværs - med borgeren i centrum. På workshoppen på konferencen dykker vi ned i, hvordan tilgangen designes og udføres i praksis."  

Bjarne Bruun Jensen:

"Ordet ”implementering” signalerer, at nogen fra oven sørger for, at succesfulde resultater fra fx forskning i sundhedsvæsenet integreres i den daglige drift. Dette sker imidlertid næsten aldrig. Hvorfor ikke? 1) Implementering implicerer ofte kulturændringer, som kun finder sted hvis de udførende og berørte parter er involveret i at udvikle planerne for implementering; 2) Tænk brugerinvolvering med fra starten:Bæredygtig implementering finder sted ved at involvere forskellige grupper af brugere gennem alle processens trin for at øge ejerskab fra trin 1."

Læs også Jakobs artikel i sektionen om Samskabelse her på DenOffentlige.

 

Bliv klog på brugerinvolvering i implementering i Odense den 27. maj.
Early Bird indtil den 10. maj.

Læs eventbeskrivelsen her.

 

Mest Læste

Annonce