Satspuljeprojekter skal fremme børns trivsel

28/1/13 2:14

Sundhedsstyrelsen

5 kommuner har fået midler til projekter, der har fokus på fremme af mental sundhed og trivsel blandt skolebørn. Et ud af fem skolebørn har tre eller flere tegn på mistrivsel i deres hverdag. Der er imidlertid meget stor forskel mellem skolernes indsats i forhold til elevernes trivsel.

Formålet med projekterne er dels at forebygge mistrivsel, dårlig sundhed og risikoadfærd blandt børn og unge ved at styrke trivselsindsatser på skolerne, dels at styrke opsporing af og indsatser overfor børn, som allerede mistrives. Der findes evidensbaserede indsatser til at fremme trivsel og forebygge mistrivsel blandt børn og unge. Et eksempel på disse er PALS (Positiv Adfærd i Læring og Samspil).

Børns trivsel har stor sammenhæng med deres sundhedstilstand og indlæring.

Mental trivsel og sundhed fremmer indlæring, øger chancerne for at gennemføre et uddannelsesforløb og beskytter mod risikoadfærd i form af misbrug, rygning og fysisk inaktivitet. Disse faktorer fremmer både børns sundhedstilstand nu og her og beskytter samtidig mod fremtidig dårlig sundhed. Indsatser for mental trivsel i skolen kan således være med til at bryde negativ social arv og fremme lighed i sundhed.

De 5 kommuner, som har fået midler til projekter, der har fokus på fremme af mental sundhed og trivsel blandt skolebørn, er:

  • Herning
  • Holstebro
  • Ikast-Brande
  • Norddjurs
  • Nordfyn 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.