Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Fantastisk corona-nyt i Danmark: Nu er kontakttallet lavt

Sundhed

06/10/20 12:12

Der er rigtig godt corona-nyt i Danmark i dag, hvor Sundhedsminister Magnus Heunicke kan fortælle, at kontakttallet er faldet.

Da Mette Frederiksen ved 12-tiden talte til folketingets åbning, kunne hun berette om, at der i løbet af de seneste tre uger, havde været et gennemsnitligt antal nysmittede på 450 personer om dagen.

Senere i talen fortalte statsministeren, at sundhedsmyndighederne kaldte tallet for højt, særligt med tanke på, at vi går ind i et efterår og en vinter, hvor virussen kan få bedre fat.

I dag klokken 14.00 har Statens Serum Institut så udsendt coronatallene, og her viser det sig, at gennemsnittet af antallet af smittede er faldet. Siden i går er der blevet bekræftet 322 smittetilfælde. Fire personer er blevet indlagt, og fire personer har mistet livet.

Kontakttallet er faldet

De rigtig gode nyheder finder vi dog på Sundhedsminister, Magnus Heunickes Twitter-profil, hvor han i dag kan afsløre, at kontakttallet er faldet. Det har tidligere været helt oppe på 1.5, hvilket betyder, at en coronasmittet i gennemsnit vil smitte 1.5 personer.

Nu er kontakttallet så faldet til 0.8, og det betyder, at smittekæden er ved at blive brudt, og at virussen vil stagnere, hvis vi fortsætter.

“Kurven er knækket: Kontakttallet i Danmark er nu 0,8. Tak til alle, der hver dag gør en indsats for at bryde smittekæderne. I Europa har epidemien stadig alt for godt fat, og vi kan se at smitten stiger mange steder. Virus er her stadig, så afgørende at vi holder fast.” lyder det fra Magnus Heunicke.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.