Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Forskere jubler over dansk corona-vaccine: “En af de bedste vacciner i verden”

Sundhed

16/11/20 12:47

En dansk vaccine mod covid-19 er klar til afprøvning på mennesker.

Det er lykkedes forskere fra Københavns Universitet i samarbejde med en række virksomheder at færdigproducere en vaccine mod covid-19, der er klar til test. 

Det skriver DR.dk.

Vaccinen er klar til at blive testet på mennesker, og det er, i følge Adam Sander, som er lektor på Københavns Universitet og leder i vaccinefirmaet Adaptvac, der har stået i spidsen for vaccinen, et kæmpe skridt mod en vaccine.

“Vi tror, at vi har en af de bedste vacciner i verden,” slår han fast overfor DR, og hvis tingene arter sig som forskerne forventet, så vil de begynde at teste vaccinen på mennesker i januar 2021.

Anden danske vaccine

Det er kun fem dage siden, at vi kunne fortælle om en anden dansk vaccine, som også viser lovende resultater. 

Det er Statens Serum Institut, der har har udviklet en kandidat til vaccine mod COVID-19. Vaccinen har i den indledende udviklings- og testfase vist lovende resultater og er nu klar til at blive testet i mennesker. Det oplyste Sundheds- og Ældreministeriet i pressemeddelelse. 

Folketingets finansudvalg har bevilget 18,8 mio. kr. til Statens Serum Institut til at forberede de kommende kliniske testfaser af denne vaccinekandidat. 

”Det er vigtigt, at vi fra dansk side bidrager til udvikling og forskning i vacciner mod COVID-19, da det potentielt kan sikre Danmark adgang til et bredere udvalg af vacciner. Denne bevilling betyder, at de første kliniske testfaser kan gennemføres”, udtaler Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke og uddyber:

“Efterfølgende skal vaccinen testes i stor skala, hvis den har potentialet til at blive godkendt. Men uanset hvad udfaldet af testene bliver, er udvikling af en vaccine på Seruminstituttet med til at øge vores viden om COVID-19 og ruste os bedre til udvikling af fremtidige virusvacciner mod fremtidige pandemier.”