Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Fra på mandag genåbner frisører i hele Danmark: På nær i denne ene kommune

Sundhed

09/4/21 1:33

De liberale erhverv kan holde åbent i 97 ud af 98 kommuner fra mandag den 12. April.

Tidligere har regeringen måtte udskyde genåbningen af de liberale erhverv i Ishøj, Brøndby, Halsnæs, Fredensborg og Gladsaxe. Det skete efter anbefalinger fra Epidemikommissionen, men efter lokale nedlukninger i en uge går det nu så meget fremad, så alle kommuner på nær en kan åbne op igen.

Det oplyser Erhvervsministeriet. 

”Rigtig mange erhvervsdrivende har sukket efter at åbne dørene op for deres kunder igen. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu kan fortsætte genåbningen i 97 ud af 98 kommuner. Udviklingen bekræfter at de midlertidige nedlukninger og den stærke indsats fra lokalsamfundene har haft en effekt, men vi er naturligvis ikke i mål før alle virksomheder kan holde åbent. Derfor vil der fortsat være hjælp at hente, hvis coronakrisen lukker ordrebøgerne,” udtaler erhvervsminister Simon Kollerup. 

Ikke med i genåbning

Den ene kommune, der endnu ikke kan åbne de liberale erhverv, er Ishøj Kommune.

Epidemikommissionen har rådgivet om, at Ishøj Kommune, foreløbigt til og med den 18. april 2021, undtages fra genåbning. Epidemikommissionen har blandt andet lagt vægt på, at Ishøj kommune har et incidensniveau på over 200.

Incidensniveau er antal smittede per 100.000 indbyggere.

Der er fortsat muligt at søge hjælpepakker og lønkompensation til og med 30. juni 2021. Det betyder, at virksomheder og selvstændige med en omsætningsnedgang på mindst 30 pct. kan få hjælp. Virksomheder, der er tvangslukket, kan få op til 100 pct. kompensation for faste omkostninger, oplyser Erhvervsministeriet. 

Coronapasset er taget i brug

Coronapasset, der dokumenterer enten en negativ COVID-19 test, tidligere smitte eller et færdiggjort vaccinationsforløb, får en stor rolle i genåbningen. 

Annonce