Foto: Shutterstock

Sundheds- og Ældreministeriet ansætter ny direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed

Det er en stærk faglig profil med indgående kendskab til sundhedsvæsenet, der stiller sig i spidsen for Styrelsen for Patientsikkerhed den 8. oktober 2020.

Anette Lykke Petri er uddannet læge fra Københavns Universitet og har lang erfaring fra både sundhedsvæsenet og centraladministrationen – siden 2015 som enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed. Anette Lykke Petri har siden forsommeren været konstitueret direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed.   

"Anette Lykke Petri er en stærk faglig kapacitet og hun vil som direktør kunne drive og videreudvikle Styrelsen for Patientsikkerhed, og bidrage til et fortsat sikkert og trygt sundhedsvæsen for patienter og medarbejdere. Hun har allerede som konstitueret direktør for styrelsen vist sin handlekraft og indsigt i sundhedsområdet, og skabt den smitteopsporingsindsats, som i dag er en grundsten i vores indsats til bekæmpelse af COVID-19," siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

Anette Lykke Petri tiltræder stillingen som direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed den 8. oktober 2020 og glæder sig til at fortsætte arbejdet.

"Jeg er glad for at få mulighed for at fortsætte arbejdet med at stå i spidsen for Styrelsen for Patientsikkerheds dedikerede medarbejdere. Jeg glæder mig især til at lede styrelsens arbejde for, at sundhedsvæsenet er sikkert og trygt for både patienter og sundhedspersoner," siger Anette Lykke Petri, der samtidig peger på, at den igangværende indsats mod COVID-19 fortsat har førsteprioritet.

Styrelsen for Patientsikkerhed er en del af Sundheds- og Ældreministeriet. Styrelsen fører det overordnede tilsyn på sundheds- og ældreområdet, yder sundhedsfaglig rådgivning og arbejder med læring på tværs af sundhedsvæsenet.

Fakta: Kort om Anette Lykke Petri
Anette Lykke Petri er 52 år og uddannet læge fra Københavns Universitet i 1999. Hun har en Ph.d. fra Københavns Universitet i 2009 og er speciallæge i samfundsmedicin fra 2011. Anette Lykke Petri har endvidere en Master i offentlig ledelse fra CBS. Hun har klinisk erfaring fra 1999 til 2011 fra det daværende Storstrøms Amt og Rigshospitalet. Fra 2011 var hun tilknyttet embedslægeinstitutionen.

Privat er hun mor til to på 22 og 24 år.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 15.06.21 Sundhed
  Sådan kontaktede danskerne deres læge under coronapandemien

  På bare et år steg antallet af telefonopkald, e-mails og videokonsultationer med egen læge med næsten en tredjedel til knap 23 mio. i 2020. Det er fortsat telefonopkald, der er den mest populære virtuelle kontaktform, mens videokonsultationer er kommet til som noget nyt under coronapandemien i 2020.

 • 14.06.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen påbegynder ny vaccinationsindsats

  Tilslutningen til COVID-19 vacciner er generelt høj i Danmark, men der er samtidig lokale forskelle på, hvor mange der bliver vaccineret. Derfor sætter Sundhedsstyrelsen ind med et nyt pilotprojekt med information, hjælp og etablering af nært tilbud i områder med lav vaccinationstilslutning i samarbejde med udvalgte kommuner og regioner.

 • 14.06.21 Sundhed
  Nyt fra sundhedsstyrelsen: Her bør borgere stadig bruge mundbind

  Sundhedsstyrelsen kommer med nye anbefalinger om borgernes brug af mundbind i sundhedsvæsenet. Anbefalingerne gælder fra 14. juni. Fremover anbefales brug af mundbind til patienter, der har symptomer, der kan være tegn på COVID-19, til alle der skal testes for COVID-19 og på enkelte steder på sygehuse og i almen praksis.

 • 11.06.21 Sundhed
  Tilbagekaldes: Mug i madvare

  Rømer Vegan tilbagekalder et parti veganske nuggets og et parti veganske fiskefinde, da der er risiko for mug i produkterne.

 • 11.06.21 Sundhed
  Tilbagekaldelse af produkt fra Libero

  Libero tilbagekalder ammeindlæg af mærket Libero Nursing Pads af sikkerheds- og kvalitetsmæssige årsager. Tilbagekaldelsen gælder alle produkter fra forbrugere, lagre og butikker - med øjeblikkelig virkning.