Sundhedsministeren får flere beføjelser til at modvirke forsyningsproblemer

Nye regler er trådt i kraft, der blandt andet indebærer, at virksomheder, regioner og kommuner kan pålægges at indberette oplysninger om lagerbeholdninger af medicin og medicinsk udstyr til Lægemiddelstyrelsen, og at medicin og udstyr kan omfordeles til de dele af sundhedsvæsenet, hvor behovet er størst.

Lægemiddelstyrelsen samarbejder på højtryk med myndigheder og virksomheder i ind- og udland for at undgå og modvirke forsyningsproblemer med værnemidler, testudstyr og medicin som følge af corona-pandemien. 

Den store efterspørgsel efter medicinsk udstyr, herunder blandt andet ansigtsmasker, mundbind og visirer, betyder pt., at der flere steder i sundhedssektoren meldes om mangler.

Lagerbeholdning, omfordeling, regulering af priser

På den baggrund er der nu vedtaget nye regler, som bl.a. betyder, at sundhedsministeren efter behov kan pålægge virksomheder, regioner og kommuner at indsende oplysninger om lagerbeholdninger af medicin og medicinsk udstyr til Lægemiddelstyrelsen og at opbygge lagre og omfordele medicin og udstyr til de dele af sundhedsvæsenet, hvor behovet er størst. Sundhedsministeren bemyndiges også til at kunne regulere priserne på medicin og udstyr.

”Vi har et fantastisk godt samarbejde med både virksomheder, regioner og kommuner om at modvirke forsyningsproblemer, og det fortsætter vi med ufortrødent. De nye regler er en helgardering, så vi er sikre på, at vi under alle omstændigheder har de rigtige håndtag til at modvirke konsekvenser af corona-pandemien for bl.a. patienter og sundhedspersonale” siger direktør i Lægemiddelstyrelsen, Thomas Senderovitz.

Emneord: Lægemiddelsstyrelsen, Magnus Heunicke, coronakrisen, værnemidler
Lægemiddelstyrelsen på DenOffentlige.dk Lægemiddelstyrelsen er blevet del af Sundhedsstyrelsen.
Aktivitet: Artikler: 1 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også