Sundhedsministeren får flere beføjelser til at modvirke forsyningsproblemer

Nye regler er trådt i kraft, der blandt andet indebærer, at virksomheder, regioner og kommuner kan pålægges at indberette oplysninger om lagerbeholdninger af medicin og medicinsk udstyr til Lægemiddelstyrelsen, og at medicin og udstyr kan omfordeles til de dele af sundhedsvæsenet, hvor behovet er størst.

Lægemiddelstyrelsen samarbejder på højtryk med myndigheder og virksomheder i ind- og udland for at undgå og modvirke forsyningsproblemer med værnemidler, testudstyr og medicin som følge af corona-pandemien. 

Den store efterspørgsel efter medicinsk udstyr, herunder blandt andet ansigtsmasker, mundbind og visirer, betyder pt., at der flere steder i sundhedssektoren meldes om mangler.

Lagerbeholdning, omfordeling, regulering af priser

På den baggrund er der nu vedtaget nye regler, som bl.a. betyder, at sundhedsministeren efter behov kan pålægge virksomheder, regioner og kommuner at indsende oplysninger om lagerbeholdninger af medicin og medicinsk udstyr til Lægemiddelstyrelsen og at opbygge lagre og omfordele medicin og udstyr til de dele af sundhedsvæsenet, hvor behovet er størst. Sundhedsministeren bemyndiges også til at kunne regulere priserne på medicin og udstyr.

”Vi har et fantastisk godt samarbejde med både virksomheder, regioner og kommuner om at modvirke forsyningsproblemer, og det fortsætter vi med ufortrødent. De nye regler er en helgardering, så vi er sikre på, at vi under alle omstændigheder har de rigtige håndtag til at modvirke konsekvenser af corona-pandemien for bl.a. patienter og sundhedspersonale” siger direktør i Lægemiddelstyrelsen, Thomas Senderovitz.

Emneord: Lægemiddelsstyrelsen, Magnus Heunicke, coronakrisen, værnemidler
Lægemiddelstyrelsen på DenOffentlige.dk Lægemiddelstyrelsen er blevet del af Sundhedsstyrelsen.
Aktivitet: Artikler: 1 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 23.03.20 Sundhed
  Teststrategi skal sikre at flest muligt testes for COVID-19

  Sundheds- og ældreministeren har sammen Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut og Lægemiddelstyrelsen besluttet at sikre gennemførelsen af en mere offensiv teststrategi for COVID-19 i Danmark. Det sker på baggrund af WHO’s anbefalinger og skal indføres under hensyn til den kapacitet, der er og kan skaffes og produceres på både kort og langt sigt i Danmark.

 • 27.02.20
  En dansker er testet positiv for COVID-19

  En dansker er testet positiv for den nye coronavirus COVID-19.

 • 11.03.15 Velfærd
  Flere afgange og flere siddepladser i togtrafikken

  Regeringen, SF og Enhedslisten har indgået en aftale om en kontrakt for DSB, der gælder i ti år. Den stiller krav om flere togafgange og siddepladser, skærpede krav om tog til tiden, og den gør det muligt for DSB at indlede indkøb af el-tog.

 • 06.06.14 Velfærd
  EU-alliance mod social dumping er styrket

  Transportminister Magnus Heunicke var i dag i Luxembourg for at møde sine europæiske ministerkolleger. På mødet talte ministrene blandt andet om EU’s uklare regler om lastbilers adgang til at udføre cabotagekørsel. Det er cabotagekørsel, når udenlandske vognmænd med udenlandske chauffører kører godstransporter internt i Danmark.

 • 02.06.14 Infrastruktur
  Togfondsprojekter bliver skudt i gang før tid

  Regeringen har sammen med SF, Dansk Folkeparti og Enhedslisten besluttet at fremrykke investeringer i Togfonden for 3,3 mia. kroner. Det betyder, at en række projekter i Togfonden bliver færdig før tid, og samtidig betyder det op mod 2500 flere arbejdspladser frem mod 2020 til gavn for samfundet.