Sundhedsplatformen: Nu vokser kritikken i Region Sjælland

Overlægerne på Sjællands Universitetshospital i Køge slår alarm efter indførelsen af Sundhedsplatformen.

Udfordringerne med det nye it-system Sundhedsplatformen i Region Sjælland er så store, at der kan opstå problemer med fejlmedicinering.

Det skriver Politiken.

Patienterne på hospitalerne i Region Sjælland risikerer at få forkert medicin, forkerte doser af den rigtige medicin eller slet ikke at få den medicin, de har brug for.

Det har fået overlægerne på Sjællands Universitetshospital i Køge til at slå alarm. 

Lægerne mener ifølge Politiken, at Sundhedsplatformen har bragt patienternes sikkerhed i fare.

Debatten om Sundhedsplatformen

Følg debatten om Sundhedsplatformen på denne tema-side.

De efterspørger en hurtig plan for sikker medicinering, fremgår det af et brev fra overlægerådet til hospitalets ledelse, som Politiken har set.

Hospitalerne i Region Sjælland blev som de sidste koblet på Sundhedsplatformen 25. november.

De sjællandske læger oplevede før et velfungerende it-system. Men nu er oplevelsen anderledes. 

Politiken skriver, at problemerne ligner de samme, som kollegerne i hovedstaden har døjet med, siden de første hospitaler tog Sundhedsplatformen i brug i maj 2016.

Lars Onsberg Henriksen, der er koncerndirektør i Region Sjælland, siger til Politiken, at lægerne har ret i deres kritik.

- Du får mig ikke til at sige, at de ikke har ret, eller at det ikke er et problem, for det er det, siger han.

Derfor har det ifølge ham højeste prioritet at få udviklere fra den amerikanske leverandør af systemet, Epic, til Danmark for at ændre systemerne, skriver Politiken.

Patientforening: Vi må få det bedste ud af Sundhedsplatformen
Danske Patienter har forståelse for, at den store omstilling til Sundhedsplatformen giver udfordringer, men det vigtigste er, at problemet bliver løst hurtigst muligt. Direktør Morten Freil i Patientforeningen Danmark anerkender samtidig, at en stor omstilling til et nyt it-system som Sundhedsplatformen kan give udfordringer.
 
- Vi kommer ingen vegne med at blive ved med at diskutere, om Sundhedsplatformen er en god idé eller ej, siger Morten Freil. 
 
- Det er en god idé med nye systemer. Vi har Sundhedsplatformen nu, og så må vi arbejde på at få det bedste ud af det.
Direktøren påpeger, at regionen i overgangsperioden bør sikre sig, at der er tilstrækkelige ressourcer til både at registrere og behandle de patienter, der skal behandles.
 
Regionsrådsformanden i Region Sjælland, Heino Knudsen (S), forsikrer, at der er fuldt fokus på at løse problemerne med implementeringen.
 
- Vi skal have løst det hurtigst muligt. Men det er svært at svare på, hvornår man er helt oppe at køre, når man implementerer et så omfattende it-system, siger han.
 
- Det vigtigste er at holde fast i, at det skal blive et system, som skal være bedre for både patienter og medarbejdere.
 
Hospitalerne i Region Sjælland blev som de seneste koblet på Sundhedsplatformen 25. november.
 

/ritzau/

Emneord: Sundhedsplatformen, Region Sjælland, Overlæger, IT-systemer, Digitalisering, Fejlbehandling, Sjællands Universitetshospital, 160118
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også