Foto: Socialdemokratiet

Sundhedsplatformen: Regioner udskyder vigtig opdatering

En vigtig opdatering af Sundhedsplatformen, som skal forbedre flere kritisable punkter, er udskudt til februar.

Regionerne Sjælland og Hovedstaden har offentliggjort, at opdateringen af den kritiserede Sundhedsplatform bliver udskudt til næste år. Opdateringen skulle ellers rette flere alvorlige problemer, så en læge og en fysioterapeut eksempelvis ikke kan notere i samme journal samtidig fra hver deres computer.

Beslutningen er taget på baggrund af, at opdateringen af den tredje version af landspatientregistret blev udskudt til 2019 af Sundheds- og Ældreministeriet og Danske Regioner i løbet af sommeren. Landspatientregisteret indeholder data om danskernes kontakt med sundhedsvæsenet, og er sundhedsvæsenets mest centrale register.

Debatten om Sundhedsplatformen

Følg debatten om Sundhedsplatformen på denne tema-side.

Forleden mødtes styregruppen bag Sundhedsplatformen så for at tage stilling til, hvad der skulle ske med den opdatering af Sundhedsplatformen, der var oprindeligt planlagt til november. Opdateringen af Sundhedsplatformen er nemlig afhængig af den nye version af landspatientregistret. Beslutningen blev, at opdateringen af den forbedrede version af Sundhedsplatformen skubbes til februar 2019, så begge it-opdateringer udkommer samtidig. Det betyder også, at de forbedringer af Sundhedsplatformen, som var indbygget i opgraderingen, kommer tre måneder senere end først lovet.

Derfor må lægerne i Region Sjælland og Region Hovedstaden igen væbne sig med tålmodighed, da der nu er lange udsigter til en forbedring af den omdiskuterede patientjournal.

Nødvendigt at vente
Regionsrådformanden for Region Sjælland, Heino Knudsen, understreger, at de to regioner vil komme med en bedre løsning til deres medarbejdere, hvis man venter med at opdatere systemet.

- Jeg er rigtigt ærgerlig over, at vi er nødt til at skubbe opdateringen af Sundhedsplatformen, og vi havde længe set frem til denne opdatering. Men det skyldes, at fagfolkene bag Sundhedsplatformen ikke mener, at opdateringen ville være fyldestgørende nok, fordi man ville udsætte opdateringen af landspatientregistret version tre, lyder det fra Heino Knudsen til DR Sjælland, der fortsætter:

- Det er ikke nogen god løsning at udskyde opdateringen til februar, som skulle være kommet til november. Men det er heller ikke en god løsning at komme med en opdatering, som ikke virker, som den skal. Så det er den bedste løsning ud af to halvdårlige løsninger.
På trods af den udskudte opdatering hævder han, at der stadig vil blive lavet løbende justeringer af it-systemet.

 

Emneord: Sundhedsplatformen, IT-projekter, Digitalisering, Region Hovedstaden, Region Sj, 080818
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også