Sundhedsstyrelsen: Gode råd til psykisk sårbare under coronakrisen

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet informationsmateriale om psykisk sårbare og COVID-19. Materialet er rettet mod de psykisk sårbare men også til pårørende og fagpersoner.

De mange tiltag, der er iværksat for at mindske smitte af coronavirus, har stor indflydelse på alle danskeres hverdag. Den nye hverdag med øget isolation, mindre kontakt til andre og masser af information om sygdom, kan være særligt svært for dem, som er psykisk sårbare og i forvejen kæmper med eksempelvis ængstelighed, stress, traumer, tristhed eller bekymringer.

”Vi kan alle hjælpe til at hindre smitte af coronavirus og tilpasse os myndighedernes retningslinjer og anbefalinger. Men det er også vigtigt, at vi har særligt fokus på de eftervirkninger og konsekvenser, som de mange tiltag kan have for de personer, som eksempelvis er sat i selv-isolation,” siger Niels Sandø, enhedschef i Sundhedsstyrelsen.

Sundhedsstyrelsen udgiver i dag gode råd til, hvad man som psykisk sårbar, pårørende eller fagperson kan gøre for selv at afhjælpe nogle af de bekymringer og den frustration, som COVID-19 epidemien kan give.

Lyt til dine bekymringer og del dem med pårørende og fagpersoner

Som psykisk sårbar er det vigtigt, at man giver sig selv en pause fra nogle af alle de bekymringer og svære tanker, som den nye situation kan medføre. Hvis man kan skabe nogle faste holdepunkter og rytmer i hverdagen, kan det hjælpe personer, som er vant til at møde op til dagtilbud og aktiviteter i faste rammer.

Samtidig er det også vigtigt, at man opsøger hjælp, hvis man har behov for det.

”På nogle områder er der tilbagemeldinger om, at der er et fald i kontakter til sundhedsvæsnet. Det er vigtigt, at man reagerer på symptomer, der bekymrer en, og at man møder op til eventuelle kontrolbesøg, som ikke er blevet udskudt. Man skal endelig altid ringe – også hvis man bare er i tvivl,” understreger Niels Sandø.

Du kan læse mere om Sundhedsstyrelsen råd til psykisk sårbare, pårørende og fagpersoner i informationsmateriale om psykisk sårbare og coronavirus.  

Pjece: Psykisk sårbare og ny coronavirus

Sundhedsstyrelsen på DenOffentlige.dk Sundhedsstyrelsen
Aktivitet: Artikler: 61 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne