Sundhedsstyrelsen gør status ved indgangen til 7. epidemiuge

Sundhedsstyrelsen udgav onsdag den femte statusrapport om COVID-19 epidemien.

Vi er i den 7. epidemiuge, og en gradvis og kontrolleret genåbning af samfundet er begyndt i dag. Der er kontrol og overblik over epidemien i Danmark. Antallet af indlagte falder, og smittetrykket vurderes at være lavt. Det store ansvar, som alle dele af samfundet har vist, kan vi være stolte af. 

Vi er lykkedes med at følge anbefalinger om at holde fysisk afstand, holde høj hygiejne og vise hensyn. På den baggrund er det sundhedsmæssigt forsvarligt at lave en gradvis og kontrolleret åbning og omstilling af de mange dele af samfundet, som er blevet reguleret for at kontrollere epidemien. 

”Vi begynder i dag den gradvise åbning af samfundet. Vi ved, at det er en stor omstilling for mange. Men det er vigtigt, at vi finder en ny balance mellem at sikre alle de væsentlige indsatser i vores velfærdssamfund såsom skolegang og sociale indsatser, samtidig med at vi sikrer befolkningens sundhedstilstand, både når det handler om at undgå af blive syg af COVID-19 og alle andre væsentlige sygdomme og tilstande", siger direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm. 

Den nye statusrapport beskriver, hvilke områder Sundhedsstyrelsen sætter fokus på i de kommende uger. Der er både brug for løsninger her og nu og for en plan, der rækker længere frem. 

”Mange lande står ligesom Danmark over for en genåbning af samfundet. Der er behov for, at man på samme tid lægger en langsigtet plan for tilbagevenden, samtidig med at man bevarer fleksibilitet, årvågenhed og evnen til hurtig omstilling. Det er vores opgave,” siger Søren Brostrøm og fortsætter:

”Vi har kun tre måneders erfaring med den nye epidemiske sygdom COVID-19, og vi skal løbende lære af både andres og egne erfaringer. Mange hensyn, både samfundsmæssige og sundhedsfaglige, skal afbalanceres. Det er nødvendigt med en stor grad af fleksibilitet, og vi må hele tiden tilpasse de løsninger, vi iværksætter, så de passer til vores forhold i Danmark. Det kræver meget af både befolkningen, af personale i de berørte sektorer og af beslutningstagere og myndigheder”. 

Se rapporten 'COVID-19 i Danmark - Status ved indgang til 7. epidemiuge'

 
Sundhedsstyrelsen på DenOffentlige.dk Sundhedsstyrelsen
Aktivitet: Artikler: 61 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne