Sundhedsstyrelsen gør status ved indgangen til 7. epidemiuge

Sundhedsstyrelsen udgav onsdag den femte statusrapport om COVID-19 epidemien.

Vi er i den 7. epidemiuge, og en gradvis og kontrolleret genåbning af samfundet er begyndt i dag. Der er kontrol og overblik over epidemien i Danmark. Antallet af indlagte falder, og smittetrykket vurderes at være lavt. Det store ansvar, som alle dele af samfundet har vist, kan vi være stolte af. 

Vi er lykkedes med at følge anbefalinger om at holde fysisk afstand, holde høj hygiejne og vise hensyn. På den baggrund er det sundhedsmæssigt forsvarligt at lave en gradvis og kontrolleret åbning og omstilling af de mange dele af samfundet, som er blevet reguleret for at kontrollere epidemien. 

”Vi begynder i dag den gradvise åbning af samfundet. Vi ved, at det er en stor omstilling for mange. Men det er vigtigt, at vi finder en ny balance mellem at sikre alle de væsentlige indsatser i vores velfærdssamfund såsom skolegang og sociale indsatser, samtidig med at vi sikrer befolkningens sundhedstilstand, både når det handler om at undgå af blive syg af COVID-19 og alle andre væsentlige sygdomme og tilstande", siger direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm. 

Den nye statusrapport beskriver, hvilke områder Sundhedsstyrelsen sætter fokus på i de kommende uger. Der er både brug for løsninger her og nu og for en plan, der rækker længere frem. 

”Mange lande står ligesom Danmark over for en genåbning af samfundet. Der er behov for, at man på samme tid lægger en langsigtet plan for tilbagevenden, samtidig med at man bevarer fleksibilitet, årvågenhed og evnen til hurtig omstilling. Det er vores opgave,” siger Søren Brostrøm og fortsætter:

”Vi har kun tre måneders erfaring med den nye epidemiske sygdom COVID-19, og vi skal løbende lære af både andres og egne erfaringer. Mange hensyn, både samfundsmæssige og sundhedsfaglige, skal afbalanceres. Det er nødvendigt med en stor grad af fleksibilitet, og vi må hele tiden tilpasse de løsninger, vi iværksætter, så de passer til vores forhold i Danmark. Det kræver meget af både befolkningen, af personale i de berørte sektorer og af beslutningstagere og myndigheder”. 

Se rapporten 'COVID-19 i Danmark - Status ved indgang til 7. epidemiuge'

 
Sundhedsstyrelsen på DenOffentlige.dk Sundhedsstyrelsen
Aktivitet: Artikler: 61 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også