Sundhedsstyrelsen offentliggør status på COVID-19 ved indgangen til 5. epidemiuge

Ved indgangen til den danske epidemis femte uge d. 30 marts vurderer Sundhedsstyrelsen, at der fortsat er spredning af COVID-19 i samfundet, og at der vil ses en stigning i antal påviste tilfælde, antal indlagte og intensiv patienter i den kommende uge. Men det er samtidig vurderingen fra Statens Serum Institut, at smittespredningen er bremset lidt op, hvilket kan tyde på en begyndende effekt af regeringens tiltag.

”Vi præsenterer i dag en ny revideret prognose for COVID-19 epidemien. Vi vil i den kommende uge stadig se et øget antal smittede og  indlagte. Men der er også grund til optimisme. Det ser ud til, at epidemikurven bøjer af, og at smittespredningen mindskes.” siger direktør Søren Brostrøm i Sundhedsstyrelsen. 

Den gunstige udvikling skal stadig fortolkes med et vist forbehold, og det er væsentligt, at vi følger epidemiens udvikling tæt i den kommende uge. Men der virker sandsynligt, at epidemiforløbet er skiftet fra et kortvarigt 12-ugers forløb til et meget langstrakt forløb, hvor vi vil se et lavere toppunkt. 

Det vurderes samtidig, at vi er i 5. epidemiuge, og dermed en uge længere fremme i epidemien end tidligere antaget. 

”Der er i prøver fra influenzaovervågningen påvist tilfælde af COVID-19 allerede i den første uge af marts. Det betyder, at der var samfundssmitte tidligere, end vi først har antaget. Vi har derfor grundlag for mere præcist at sige, hvilken uge vi er i. Og vi går derfor i dag ind i d. 5. epidemiuge”, siger Søren Brostrøm.  

I statusrapporten beskrives en række indsatser, som Sundhedsstyrelsen vil have fokus på i den kommende uge. Det er fortsat utroligt vigtigt at fastholde et stort fokus på forebyggende tiltag, der kan reducere smittespredningen i det danske samfund, særligt med fokus på sårbare grupper, og tiltag som kan forventes at have en positiv effekt på  belastning af sygehusene. 

Læs mere i rapporten "COVID-19 i Danmark - Status ved indgang til 5. epidemiuge"

Sundhedsstyrelsen på DenOffentlige.dk Sundhedsstyrelsen
Aktivitet: Artikler: 61 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne