Sundhedsstyrelsen: Slut med at sende hele klasser hjem

Flere gange de sidste uger er hele skoleklasser blevet sendt hjem efter smittetilfælde. Den procedure skal ændres.

Et nyt sæt retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen gør det nu klart, at nogle skoler skal ændre deres procedurer, når der konstateres udbrud på skolen.
 
Det er ikke nødvendigt at sende en hel skoleklasse hjem, selvom der er et smittetilfælde i klassen. Det præciserer Sundhedstyrelsen nu. 
 
Fremadrettet skal den smittedes nære kontakter identificeres. Det bliver herefter de nære kontakter, som sendes hjem, mens resten af klassen kan blive i skolen. 
 
Det samme gælder, hvis den smittede er en medarbejder på skolen.
 
Da der flere gange er sendt hele klasser hjem, så er det tydeligt, at der ikke har været klarhed nok over, hvordan skolerne skulle håndtere coronasmitte blandt elever og medarbejdere.
 
Det skulle der gerne være rettet op på nu, hvor Sundhedsstyrelsen har sendt retningslinjerne ud til alle offentlige og private institutioner. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.05.21 Sundhed
  Nu hjemtages sygdomsbehandling til Danmark

  Sundhedsstyrelsen udgiver i dag en faglig retningslinje, der beskriver henvisningen af patienter med Essentiel Tremor, også kaldet rystesyge. Det sker i forbindelse med, at det nu er besluttet, at patienter skal kunne behandles med fokuseret ultralyd i Danmark, i stedet for kun i udlandet.

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.