Foto: Shutterstock

Sundhedsvæsenets fagforbund med fælles opråb: Vores medlemmer er ekstremt pressede

Lægernes, sygeplejerskerne og sundhedshjælpernes fagforbund er gået sammen op et fælles opråb om hjælp, efter at mange medlemmer føler sig presset til det yderste.

Der er lige nu så stort et pres på de ansatte i sundhedspersonalet, at fagforbund nu anbefaler at alle ikke nødvendige behandlinger udskydes, til når antallet af coronasmittede og indlagte er faldet igen – Det skriver Politiken.dk

Desværre ser det ikke ud til at sundhedspersonalet kan få sig en velfortjent puster. Smittetallene bliver bare ved med at stige og julen nærmer sig, hvilket næsten med garanti betyder endnu flere smittede og indlagte.

Vi har aldrig set noget lignende

Ifølge Politiken forklarer de tre fagforbund at medlemmerne er udkørte, og beskriver følelserne blandt deres medlemmer som stress, vrede, gråd og frustration.

” Vi har aldrig set noget lignende. Vi oplever, at vores medlemmer er ekstremt pressede, og vi får meldinger om sygeplejersker, der bryder sammen på arbejdet. En af konsekvenserne er, at det lige nu ikke er muligt at besætte nødberedskabet på coronaafdelingerne flere steder i landet ad frivillighedens vej, fordi sygeplejerskerne ikke har lyst til at melde sig. De er udkørte og har ikke mere at give af,”

Sådan udtaler Anni Pilgaard, der er næstformand i Dansk Sygeplejeråd, sig til Politiken.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 15.06.21 Sundhed
  Sådan kontaktede danskerne deres læge under coronapandemien

  På bare et år steg antallet af telefonopkald, e-mails og videokonsultationer med egen læge med næsten en tredjedel til knap 23 mio. i 2020. Det er fortsat telefonopkald, der er den mest populære virtuelle kontaktform, mens videokonsultationer er kommet til som noget nyt under coronapandemien i 2020.

 • 14.06.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen påbegynder ny vaccinationsindsats

  Tilslutningen til COVID-19 vacciner er generelt høj i Danmark, men der er samtidig lokale forskelle på, hvor mange der bliver vaccineret. Derfor sætter Sundhedsstyrelsen ind med et nyt pilotprojekt med information, hjælp og etablering af nært tilbud i områder med lav vaccinationstilslutning i samarbejde med udvalgte kommuner og regioner.

 • 14.06.21 Sundhed
  Nyt fra sundhedsstyrelsen: Her bør borgere stadig bruge mundbind

  Sundhedsstyrelsen kommer med nye anbefalinger om borgernes brug af mundbind i sundhedsvæsenet. Anbefalingerne gælder fra 14. juni. Fremover anbefales brug af mundbind til patienter, der har symptomer, der kan være tegn på COVID-19, til alle der skal testes for COVID-19 og på enkelte steder på sygehuse og i almen praksis.

 • 11.06.21 Sundhed
  Tilbagekaldes: Mug i madvare

  Rømer Vegan tilbagekalder et parti veganske nuggets og et parti veganske fiskefinde, da der er risiko for mug i produkterne.

 • 11.06.21 Sundhed
  Tilbagekaldelse af produkt fra Libero

  Libero tilbagekalder ammeindlæg af mærket Libero Nursing Pads af sikkerheds- og kvalitetsmæssige årsager. Tilbagekaldelsen gælder alle produkter fra forbrugere, lagre og butikker - med øjeblikkelig virkning.