Susanne Larsen takker af som præsident i Røde Kors

Efter fem år i spidsen for Røde Kors har Susanne Larsen valgt at trække sig fra præsident-posten.

De 25.000 frivillige danskere i Røde Kors skal have ny præsident. Efter fem år på posten meddeler Susanne Larsen nemlig, at hun trækker sig.

- Det har været en lang rejse med Røde Kors, som slutter i dag. Og det har været en stor glæde for mig, at være i Røde Kors og være frivillig i foreningen, siger hun i en pressemeddelelse.

Susanne Larsen kom til Røde Kors efter en lang karriere i det private erhvervsliv, hvor hun arbejdede sig op fra kontorassistent til administrerende direktør i SAS.

Hun forlader nu Røde Kors efter at have stået i spidsen for en omfattende strategi- og forandringsproces under overskriften "Røde Kors i Forandring".

- Jeg har først og fremmest set mig selv som en forandringsagent for Røde Kors. Når man på den måde kaster sine kræfter ind i sit arbejde med fuld styrke, så må man også en gang imellem stoppe op og reflektere over, om der skal nye kræfter til, siger Susanne Larsen.

Den afgående præsident vil blive savnet, fortæller vicepræsident Hanna Line Jakobsen, der vil stå i spidsen for Røde Kors, indtil der bliver valgt en ny præsident på et ekstraordinært landsmøde.

- I hovedbestyrelsen kommer vi til at savne Susannes dynamik og engagement og siger Susanne en varm tak for hendes ekstraordinære indsats, siger Hanna Line Jakobsen i pressemeddelelsen.

Stillingen som præsident i Røde Kors er ulønnet.

/ritzau/

Emneord: Røde Kors, Præsident, Susanne Larsen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 31.03.20 Social
  Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse klar med fælles håndsrækning til særligt udsatte

  Mange sidder lige nu hjemme og savner hjælp til praktiske gøremål på grund af risikoen for at blive smittet med coronavirus. Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse går nu sammen om en indsats, der skal få flere til at bruge organisationernes hjælpetilbud.