Svensk rapport: Id-kontrol fordobler pendleres daglige rejsetid

Kontrollen har betydet, at 322.000 færre job kan nås med en rejsetid på én time fra Malmø til København.

Id- og grænsekontrollen i Københavns Lufthavn har gjort det langt mere besværligt at være pendler mellem Danmark og Sverige.

Ifølge en ny rapport fra Øresundsinstituttet er rejsetiden fra Øresund mellem Malmø og København steget fra 35 minutter til mellem 52 og 72 minutter. Det svarer til, at der samlet bliver lagt 6600 ekstra timer på pendlernes rejse om dagen. 


Analysen bruger især krudt på svenskere, der arbejder i den danske hovedstad. 

Kontrollen i Københavns Lufthavn har betydet, at 322.000 færre danske job kan nås med en rejsetid med tog på maksimalt én time fra banegården i Malmø på grund af id- og grænsekontrollen.

Og det kan mærkes rent økonomisk, lyder det i rapporten.

- Vores beregninger viser, at det samfundsøkonomiske tab i det første halve år med id-kontrol og som følge af den længere rejsetid med Øresundstog løber op i en værdi af omkring 229 millioner danske kroner med danske tidsværdier og omkring 121 millioner danske kroner med svenske tidsværdier, hedder det.

Øresundsinstituttet er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, som
analyserer udviklingen i regionen.

Grænsekontrollen mellem Danmark og Sverige blev indført 4. januar i år og betyder også, at firmaer, der transporterer folk i Øresundsregionen, skal tjekke legitimationspapirer på alle rejsende.

Det har betydet længere rejsetid for ikke bare pendlere mellem Danmark og Sverige, men også rejsende med transportfirmaer.

/ritzau/

Emneord: Pendlere, Øresundsbron, Øresundsregionen, ID-kontrol, Grænsekontrol
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også