Svindelsagen: Nu er alle Brittas børn sigtet for groft hæleri

Britta Nielsens to døtre nægter sig skyldige i groft hæleri. "Man sætter ikke spørgsmålstegn ved noget, når det kommer fra ens mor," siger en af dem til Kanal 5.

De to medsigtede kvinder fra svindelsagen i Socialstyrelsen er Britta Nielsens døtre.

Kvinderne har siden oktober været sigtet for groft hæleri, men først nu kan sløret løftes for koblingen mellem parterne, fordi en dommer ifølge Ekstra Bladet har ophævet navneforbuddet.

Politiet mener, at døtrene har været med til at bruge pengene, som Britta Nielsen er mistænkt for at have svindlet ud af Socialstyrelsens kasse.

De to døtre nægter sig skyldige. Det samme gør Nielsens søn.

Læs mere om svindelsagerne

Vi samler historier om svindelsagerne på denne side. 

Døtrene Nadia Samina Hayat og Karina Jamilla Hayat har stillet op til et interview med Kanal 5, og det er blandt andet derfor, at navneforbuddet er blevet ophævet.

- Lige meget hvor angstprovokerende det måtte være at stå frem med ansigt og navn, så er man nødt til at gøre det, i forhold til den hetz der er kørt og alle gisningerne. Vi vil gerne have vores version ud, siger Nadia Samina Hayat i interviewet til Kanal 5.

Hun fortæller, at hun siden 2007 har købt og solgt op mod 60 konkurrenceheste til priser på op til 100.000 euro.

Pengene til de mange heste kom ifølge Samina Hayat fra Britta Nielsen.

Den tre år ældre Jamilla Hayat fortæller, at hun blandt andet har modtaget en halv million kroner til køb af en bil.

Trods de dyre vaner afviser Britta Nielsens døtre, at de har kendt til morens påståede kriminalitet. De troede, at pengene var kommet på helt legal vis.

- Man sætter ikke spørgsmålstegn ved noget, når det kommer fra ens mor. Man stoler på sin mor, siger Nadia Samina Hayat til Kanal 5.

Selv om de to døtre er sigtet, er de på fri fod. Politiet mener ikke, at der er grundlag for, at de skal anholdes med henblik på at blive varetægtsfængslet.

Lørdag blev Britta Nielsen og hendes søn fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg. Det skete, efter at de dagen forinden landede med et fly i København - ledsaget af danske betjente.

De blev begge varetægtsfængslet frem til 4. december.

Britta Nielsen har endnu ikke taget stilling til, hvordan hun forholder sig til sigtelsen. 

Sigtelsen går på groft databedrageri. Hun er mistænkt for at have svindlet for mindst 111 millioner kroner, mens hun arbejdede i Socialstyrelsen.

/ritzau/

Emneord: Svindel, 151118
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også