Syddanmark: Søvndal bliver spidskandidat efter kneben sejr

Den tidligere SF-formand og udenrigsminister havde udfordret partiets regionale profil, Ida Damborg, og vandt knebent.

SF-medlemmerne i Region Syddanmark har netop ved en urafstemning afgjort, hvilken rækkefølge partiets kandidater skal stå på partilisten til regionsrådsvalget næste år i november. Tidligere udenrigsminister Villy Søvndal sikrede sig kun førstepladsen knebent foran Ida Damborg med 375 stemmer - 31 flere end Ida Damborg, der er SFs nuværende frontfigur i regionsrådet.Det fortæller TV SYD.


SFs tidligere formand Villy Søvndal meddelte den 14. oktober overraskende, at han gjorde politisk comeback og stillede op til regionsrådsvalget med ambitioner om at blive spidskandidat.

Det skulle SFs medlemmer dog stemme om - og ved urafstemningen fik partiets nærværende profil i regionsrådet Ida Damborg fra Kolding et godt valg med 344 stemmer - kun 31 færre end Villy Søvndal. 

Selvom Ida Damborg blev nr. to ved urafstemningen, bliver hun alligevel kun nr. tre på parti-listen til regionsrådsvalget. I SF Syddanmark er det nemlig en regel, at de seks øverste kandidater skiftevis er en jyde og en fynbo. Derfor er Vicky Lorenzen fra Ringe placeret højere end Ida Damborg, selvom Kolding-politikeren fik 118 flere stemmer end fynboen.

452 deltog i stemmeafgivningen og kunne afgive mellem tre og fem stemmer hver.

Emneord: Villy Søvndal, Ida Damborg, Region Syddanmark, Spidskandidater, RV17
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også