Syg Knud K. trækker sig fra politik og sender bredside mod byrådskolleger

Tidligere borgmester Knud Kristensen vil ikke længere være en del af det politiske miljø i Vesthimmerlands Kommune.

Trods tilbagegang ved det seneste kommunalvalg holdt konservative Knud Kristensen fast i 16 procent af stemmerne, men kun fem uger inde i den nye byrådsperiode har han nu valgt at trække sig fra politik med øjeblikkelige virkning.

Det sker af hensyn til sit helbred, fortæller Knud Kristensen, der dog samtidig sender en heftig kritik i retning af sine nu tidligere kolleger i byrådssalen.

Knud Kristensen var borgmester i Vesthimmerlands Kommune fra 2010 til 2017, men fik allerede i sit første år konstateret leukæmi.

Siden har han gennemgået en grundig behandling, og det har langt hen ad vejen holdt sygdommen i ave.

Men efter nytår har han været nødt til at optrappe medicineringen, og han har desuden problemer med hjertet.

- Jeg er nødt til at lytte til mit helbred, og det er så det, jeg gør nu, siger Knud Kristensen til DR Nordjylland.

Ved kommunalvalget i 2013 fik Knud Kristensen en ud af fire stemmer i kommunen og sad på det tidspunkt solidt i borgmestersædet.

Men i efteråret 2016 begyndte taburetten at vakle under ham, da et samlet økonomiudvalg kritiserede ham for inhabilitet i en sag om byggeri af ungdomsboliger i Aars, som berørte hans egen entreprenørvirksomhed.

Senere gav Statsforvaltningen økonomiudvalget ret i deres vurdering, men det lagde ikke låg på sagen, og samarbejdsklimaet i byrådssalen blev kun dårligere frem mod valget i 2017, hvor han blev forbigået af de andre partier og mistede borgmesterposten.

Knud Kristensen forsikrer, at han var fortsat i politik, hvis ikke det havde for de problemer med helbredet, han nu oplever. Men han lægger heller ikke skjul på, at forholdet til de øvrige partiledere i økonomiudvalget har påvirket hans situation.

Han mener, at kritikken af ham har strakt sig ud over det rimelige, og at han har været udsat for en personlig hetz.

- Jeg har gode relationer til både socialdemokrater og Venstre-folk, så for nu at kredse det ind, så er der ingen tvivl om, at det er det tidligere økonomiudvalg og de medlemmer, der sidder der, som har fyldt meget.

- Jeg kan overhovedet ikke være sammen med de mennesker, siger Knud Kristensen, der nåede at deltage i et enkelt møde i sundhedsudvalget, som han var tiltrådt efter valget.

Her sad flere af de samme personer fra økonomiudvalget, og Knud Kristensen havde det efter eget udsagn ’rigtig dårligt’, da han gik derfra.

De personer, han langer ud efter, er blandt andet nuværende borgmester Per Bach Laursen (V) og sin tidligere partifælle Kirsten Moesgaard, der nu repræsenterer Vesthimmerlandslisten.

Kirsten Moesgaard afviser i den sammenhæng, at hun har angrebet Knud Kristensen på hans person.

- Jeg har ikke været med til at hetze overhovedet. Knud er jo nok meget skuffet nu, og det er der ikke noget at sige til, og det er nok den reaktion, vi ser. Jeg synes, det er ærgerligt, at han tager det så personligt og så tungt, men det er hans beslutning.

Hun mener, at sagen mod Knud Kristensen har handlet om substans.

- Hvis der er nogle regler, der bliver overtrådt, kan vi ikke bare læne os tilbage og sige, at det ikke kommer os ved. Vi er nødt til at agere på de ting, vi har kunnet se ikke er i orden, siger hun.

Borgmester Per Bach Laursen siger til DR, at han er ked af, at Knud Kristensen stopper og afviser samtidig, at han eller Venstre er gået for hårdt til værks.

- Han er i sin gode ret til at rette kritik mod dem, han nu har lyst til. Jeg synes selvfølgelig ikke, den er berettiget. Hele den situationen, som opstod tilbage i 2016, har jeg ikke brug for at rippe op i nu. Situationen er, som den er, og jeg ærgrer mig over, at Knud Kristensen ikke vil deltage i det videre arbejde, for jeg har altid syntes godt om Knud Kristensen på det personlige plan, siger Per Bach Laursen.

Under alle omstændigheder vil Knud Kristensen nu koncentrere sig om at få sit helbred på ret køl igen og at få udviklet sin entreprenørvirksomhed.

Han vil ikke længere være fokus i byrådssalen.

- Det skal ikke til handle om min person. Lad nu dem køre det her, og lad os så blive fri for de dårlige historier, så vi kan få de gode frem. Det er det, jeg altid har arbejdet for i Vesthimmerlands Kommune, siger han.

Læs mere på DR.dk 

 

Emneord: Knud Kristensen, Vesthimmerlands Kommune, 300118
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 08.06.20 Politik
  Lønkompensationsordningen skal udfases

  Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en udfasning af den midlertidige lønkompensationsordning for lønmodtagere frem til og med 29. august. Herefter ophører ordningen.

 • 02.06.20 Politik
  Så meget har regeringen sparet på konsulenter

  Regeringen, KL og Danske Regioner er som en del af økonomiaftalerne for 2021 blevet enige om, at forbruget af eksterne konsulenter i kommuner og regioner er for højt og skal nedbringes. Dermed er der nu under et år efter regeringens tiltrædelse aftalt eksterne konsulentbesparelser i den offentlige sektor på i alt 2 mia. kr. årligt. To tredjedele af regeringens ambition om årlige konsulentbesparelser på 3 mia. kr. er således nået.

 • 29.05.20 Politik
  Beskæftigelsesministeren: Vi må forvente, at flere vil miste jobbet, når hjælpepakkerne udløber

  De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser en stigning i ledigheden på 35.500 fuldtidspersoner i april 2020. Ledigheden er på 152.800 fuldtidspersoner svarende til 5,4 procent af arbejdsstyrken. Stigningen i ledigheden overstiger langt de stigninger, vi så i begyndelsen af 2009, hvor ledigheden steg allermest som følge af finanskrisen. Ledigheden er i alt steget med 49.400 i marts og april.

 • 26.05.20 Politik
  Danmark sender 150 millioner kroner ekstra i klimabistand til verdens fattigste

  Regeringen er sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet blevet enige om at give 150 mio. kr. ekstra klimabistand til verdens fattigste. Pengene stammer fra finansloven 2020, hvor aftalepartierne blev enige om at afsætte 150 mio. kr. i tillæg til den generelle udviklingsbistand på 0,7 pct. af BNI.

 • 13.05.20 Politik
  COVID-19: Så mange selvstændige har fået hjælp

  Nye tal viser, at der er sendt cirka 45.000 udbetalinger afsted under ordningen til selvstændige og freelancere. I alt er over 3 mia. kr. udbetalt under ordningen.