Sygeplejersker dropper injuriesag efter beklagelse

En udtalelse fra anklager om dræbende sygeplejersker har vakt harme. Nu beklager anklagemyndigheden.

Dansk Sygeplejeråd dropper nu en varslet injuriesag mod en sydsjællandsk anklager.

Det sker efter myndighedens beklagelse af anklagerens kontroversielle udtalelse om, at "det ikke er usædvanligt, at sygeplejersker kan finde på at tage livet af patienter."

- Anklagemyndigheden medgiver, at udtalelsen kunne have været formuleret anderledes og har forståelse for, at sygeplejerskerne har opfattet den som krænkende, siger myndighedens kommunikationschef Mikkel Thastum. 


- Det har med udtalelsen bestemt ikke været anklagemyndighedens intention at krænke sygeplejerskerne eller hænge sygeplejeprofessionen ud, siger han.

Det var anklager Jeanette W. Andersen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der i sidste måned kom med udtalelsen i forbindelse med en meget omtalt sag, hvor en sygeplejerske er sigtet for drab på patienter på Nykøbing Falster Sygehus.

Efterfølgende henvendte Dansk Sygeplejeråd sig flere gange til anklagemyndigheden med kravet om, at udtalelsen blev trukket tilbage, men det ønske ville man ikke efterkomme.

I et brev til sygeplejerskerne skrev Jeanette W. Andersens chef, Henriette Rosenborg Larsen, at udtalelserne ikke er ulovlige.

Hun anførte, at anklageren blot havde henvist til en forskningsartikel, som fortæller om drab udført af sundhedspersonale fra hele verden. Forskningen er publiceret under titlen "Serial Murder By Healthcare Professionals".

Nu understreger anklagemyndigheden, at der angiveligt ikke de seneste 25 år har været sager i Danmark, hvor en sygeplejerske er sigtet for manddrab.

Med beklagelsen betragter Dansk Sygeplejeråd sagen som afsluttet.

- Dansk Sygeplejeråd anerkender beklagelsen, og jeg glæder mig over, at vi så hurtigt har fået gendrevet en udtalelse, som var på vej til at så en helt unødvendig utryghed hos vores patienter, siger sygeplejerskernes formand, Grete Christensen.

Selvom sagen dermed er afsluttet, inden den for alvor kom i gang, nåede den at få konsekvenser for Jeanette W. Andersen. 

Således har anklagemyndigheden valgt at lade en anden anklager tage over i sagen mod den 31-årige sygeplejerske, der er sigtet for fire drab og et drabsforsøg i Nykøbing Falster.

- Det er en beslutning, der er truffet for at holde fokus på sagen, sagde sagens nye anklager, Michael Boolsen, i sidste uge.

/ritzau/

Emneord: Dansk Sygeplejeråd, Sygeplejersker, Drab på patienter, Anklagemyndigheden
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også