Sygeplejersker frygter fejl og fængsel

Sygeplejersker i Nordjylland frygter for patienters liv, og efterlyser ansvarlige politikere, skriver DR Nordjylland.

Sygeplejersker i Nordjylland slår alarm på grund af stor travlhed på jobbet. De frygter for patienters liv og er bange for at komme i fængsel, hvis en patient mister livet i travlheden.

Sådan lyder det fra Jytte Wester, formanden for Dansk Sygeplejeråds Kreds Nordjylland:


- Vi har et stigende antal henvendelser fra sygeplejersker, som er bange for, at de på grund af det tidspres, der er, er bange for at begå fejl, og at det i værste fald vil koste livet for patienterne, siger hun til DR Nordjylland. 

Så sent som i sidste uge har den nordjyske afdeling af sygeplejerådet fået en henvendelse fra en sygeplejerske, der har netop den bekymring. 

I Regionsrådets spørgetid i morgen tirsdag vil Jytte Wester stille en række spørgsmål til regionsrådsformand Ulla Astman (S) og de øvrige politikere om problemet.

- Ulla Astman har tidligere sagt, at grænsen for, hvor hurtigt de kan bede de ansatte om at løbe er nået, men vi mangler at se noget handling, siger Jytte Wester og fortsætter:

- Vi vil have, at ansvaret flyttes væk fra den enkelte sygeplejerske og over på politikerne. De må sørge for, at antallet af sygeplejersker og mængden af arbejdsopgaver hænger sammen, siger hun.

Emneord: Sygeplejersker, Region Nordjylland, Dansk Sygeplejeråd, Jytte Wester, Nulfejlskultur, Arbejdspres, 280217
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også