Sygeplejersker: Vi spilder tiden på dokumentation

Sygeplejersker vurderer, at de bruger, hvad der svarer til 2400 fuldtidsstillinger på unødig dokumentation.

Landets hospitalsansatte sygeplejersker bruger 14,4 millioner timer om året på dokumentationsarbejde. Det er en stigning på 19 procent i forhold til 2008.

Læs også:

Nu siger fagfolk fra: Tag faget tilbage 

Et oprør mod bureaukrati og regler er ved at rejse sig blandt en lang række sundhedspersoner på tværs af faggrupper. På få dage har en ny gruppe på Facebook samlet flere tusinde medlemmer under missionen “tag faget tilbage”. Menige ansatte og topfolk fra faglige organisationer jubler.

Selv mener sygeplejerskerne, at fire ud af de godt 14 millioner timer er rent spild. Det viser en undersøgelse fra Megafon og Dansk Sygeplejeråd. De fire millioner timer svarer til mere end 2400 fuldtidsstillinger.

- Der er ingen patienter, som bliver raske af, at sygeplejerskerne sidder bag et skrivebord og laver unødigt dokumentationsarbejde, siger Grete Christensen, der er formand for Dansk Sygeplejeråd.

- Når sygeplejerskerne vurderer, at de bruger fire millioner timer årligt på overflødige dokumentationsopgaver, er grænsen klart overskredet, siger hun om undersøgelsen.

I Danske Regioner siger formand Bent Hansen (S), at sygeplejerskerne og regionerne har en fælles sag her:

- Vi ønsker også at udrydde registreringsopgaver, som enten er dobbeltregistrering eller på anden måde ikke bidrager til en bedre behandling af patienterne eller bedre arbejdsgange for personalet.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) siger til TV2 News, at det vigtigste for ham er, at patienterne får den behandling, de skal have. Men meget af registreringen sker, fordi man vil gøre tingene bedre. 

- Vi lærer af den, men der er også masser af registrering, der ikke bliver udnyttet godt nok. Og den skal vi selvfølgelig af med. Lad os koncentrere os om de registreringer, der fører til noget godt, siger han.

- Danske Regioner skal til sommer lave en aftale om, hvordan de skal bruge penge i sygehusvæsenet det kommende år. Og i forbindelse med de forhandlinger vil vi se på det her, siger Nick Hækkerup.

Undersøgelsen viser, at en hospitalsansat sygeplejerske i gennemsnit bruger 103 minutter dagligt på dokumentationsopgaver. Samlet har 1096 sygeplejersker deltaget i Dansk Sygeplejeråds og Megafons undersøgelse.

/ritzau/

 

Emneord: Sygeplejersker, Dokumentation, Megafon-måling, Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også