Synlighed om resultater skal løfte kvaliteten i sundhedsvæsenet

Regioner, sygehuse og kommuner leverer god sundhedskvalitet til danskerne. Men nogle gør det bedre end andre. Det viser to nye rapporter, der sætter fokus på regioner og kommuners resultater på sundhedsområdet.

Synlighed om resultater kan være med til at fremme kvalitet og effektivitet i sundhedsvæsnet. Det viser erfaringer fra blandt andet Sverige og Storbritannien.

Med økonomiaftalerne for 2014 aftalte regeringen derfor med Danske Regioner og KL, at der skal være større synlighed om resultaterne i det danske sundhedsvæsen. Og nu har parterne i fællesskab færdiggjort de første årlige opgørelser, der giver et større indblik i kvaliteten og effektiviteten i sundhedsvæsnet ved hjælp af ca. 40 indikatorer.

Udover at følge udviklingen på landsplan gør målingerne det også muligt at sammenligne resultaterne på tværs af de fem regioner og 98 kommuner, der har ansvaret for at levere sundhedsydelser til danskerne.


Sundhedsminister Nick Hækkerup siger:

”Kvaliteten i sundhedsvæsnet er generelt god. Men vi kan også se, at der rundt om i landet er forskelle i eksempelvis ventetider på sygehusoperationer, psykiatrisk behandling og genoptræning. Vi skal gerne af med forskellene, så alle kan få behandling af samme høje kvalitet, uanset hvor de bor. Og ved at synliggøre forskellene bliver det nemmere for de enkelte regioner og kommuner at lære af hinanden og udbrede de gode erfaringer til gavn for patienterne.”

Danske Regioners formand Bent Hansen udtaler:

”Det er en fornøjelse at følge, hvordan regionerne trods stigende pres på sundhedsvæsnet bare bliver ved med at levere. Den nye rapport viser blandt andet høj produktivitet på sygehuse, almindelig tilfredshed hos patienterne og ikke mindst en faldende dødelighed. For eksempel på hjerteområdet udmærker vi os i Danmark med en meget lav dødelighed sammenlignet med andre vesteuropæiske lande. Med de resultater har regionerne et godt udgangspunkt for at videreudvikle på kvaliteten på sygehusene.”

KL’s formand Martin Damm siger:

”Vi skal lægge vores gode resultater frem og lære af hinanden. Når vi sammenligner os med nabokommunen, pirrer det nemlig til nysgerrigheden og giver anledning til at spørge sig selv, om det, man har gjort i mange år, kan gøres endnu bedre. Det kommunale sundhedsområde udvikler sig så hurtigt, at det er vigtigt, at ny viden spredes hurtigt.”

Læs mere på www.sum.dk

 

Emneord: Sundhed, Forskning, Regioner, Sygehuse, Nick Hækkerup, Kommuner, Martin Damm, Bent Hansen
Ministeriet for Sundhed og Ældre på DenOffentlige.dk Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse
Aktivitet: Artikler: 53 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 27.05.14 susanne
  synlighed om resultater i sundhedsvæsnet

  det er ikke nok,kun at lægge gode resultater frem,det er nødvendig at, de behabdlingsmetoder der benyttes i sundheddvæsner gennemgår en uvildig videnskabelige undersøgelse hvor der undersøgees om der er videnskabelige belæg for at indføre behandlingen i Danmark, man har desværre oplevet hvorledes det er lykkes Per Fink at få indført en "behandlings" model,som der ikke er videnskabelig bevis for,at behandlingen virker,og indtil nu har ingen vulle undersøge om Per Fink har videnskabeligbevis fir de påstande han fremsætter og om de er i overenstemmekse med hans forskningsresultater,da sundhedssystemmet åbentbart er bygge sådan sammen at man godtager de opltsninger man få uden at undersøge om der er videnskabelig bevis, det jalder jeg IKKE SYNLIGHED OM RESULTATER

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.04.20 Sundhed
  Status og prognose for coronavirus-epidemiens fremtidige udvikling

  Efter alt at dømme er smittespredningen i Danmark bremset lidt op. Samlet set mener SSI derfor, at smittetrykket nu på et niveau, hvor det er forsvarligt at ophæve dele af restriktionerne og gå i gang med en ansvarlig, trinvis og kontrolleret genåbning af landet.

 • 01.04.20 Sundhed
  Regering og folketing udvider vaccinationsprogram

  Folketingets partier og regeringen iværksætter ny vaccinationspakke, der skal reducere antallet af sårbare patienter, som rammes af andre alvorlige infektionssygdomme og medvirke til at forhindre et overbelastet sundhedsvæsen under udbruddet af coronavirus i Danmark.

 • 31.03.20 Social
  Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse klar med fælles håndsrækning til særligt udsatte

  Mange sidder lige nu hjemme og savner hjælp til praktiske gøremål på grund af risikoen for at blive smittet med coronavirus. Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse går nu sammen om en indsats, der skal få flere til at bruge organisationernes hjælpetilbud.

 • 30.03.20 Sundhed
  150.000 liter håndsprit på vej til kommunerne

  Vodka og shots er skiftet ud med håndsprit til landets borgere. En virksomhed i Kolding er nu på vej med 150.000 liter håndsprit, som vil kunne dække det kommunale forbrug de næste par måneder. De første liter kommer allerede i den kommende uge.

 • 26.03.20 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen: 11 gode råd til trivsel og mental sundhed

  For mange personer kan det være en udfordring, at mange af de vante rammer i samfundet er ændret under COVID-19 epidemien. Det kan påvirke ens livskvalitet og trivsel. Sundhedsstyrelsen har udarbejdet 11 gode råd til, hvad man kan gøre for at fastholde og styrke sin egen trivsel og mentale sundhed.