Tallerkentræf - til middag med Lejres politikere

Kommunalbestyrelsen inviterer alle i Lejre Kommune til uformelle middage. Her er ingen dagsorden, men god mulighed for at lære politikerne lidt bedre at kende og få en god snak.

”Man taler så godt sammen over et måltid. Derfor arrangerer kommunalbestyrelsen i år tre fællesspisninger. Vi vil gerne gøre afstanden mellem borgere og politikere endnu mindre”, fortæller Lejre Kommunes borgmester, Carsten Rasmussen.

Den første af årets tre fællesspisninger finder sted den 12. marts i Karleby Forsamlingshus. Her er plads til godt 100 spisende gæster, og borgmesteren håber, at mange vil tage imod invitationen. Alle er velkomne, uanset hvor i kommunen de bor.

”I forvejen møder jeg jo mange borgere i hverdagen. Både i arbejdstiden, og når jeg i fritiden kommer rundt i kommunen. Det fører ofte til gode og inspirerende samtaler. Nu vil vi i kommunalbestyrelsen gerne sætte det lidt mere i system, for vi tror, at den uformelle dialog kan være med til at gøre Lejre Kommune endnu bedre. Som politikere får vi bedre føling med, hvad borgerne er optagede af, og forhåbentlig får borgerne også glæde af mødet. Det er en god lejlighed til at diskutere, hvad der optager os hver især”.

Fællesspisningerne foregår under overskriften ”Tallerkentræf – kom til fællesspisning med politikerne”.

De tre middage bliver helt uformelle og uden dagsorden. I løbet af aftenen vil politikerne flytte lidt rundt mellem bordene, så flest muligt får lejlighed til at udveksle synspunkter.

Middagene ligger i god tråd med sidste års anbefalinger fra kernevelfærdsudvalget. Her var der blandt andet fokus på det fælles ansvar, som borgere, politikere, foreninger og virksomheder har for udviklingen i kommunen.

”Det forudsætter jo, at vi kender hinanden og taler sammen. Og jeg tror, at sådan en middag kan skabe forbindelser og ideer, som ikke altid opstår i mere formelle sammenhænge”, uddyber Carsten Rasmussen.

I kølvandet på kernevelfærdsudvalgets anbefalinger har borgerne i Lejre Kommune fået mulighed for at stille forslag til kommunalbestyrelsen, og det har der været en overvældende interesse for.

”Vi er en kommune med virkeligt engagerede borgere. Derfor tror jeg også, at fællesspisningerne bliver både livlige og inspirerende”, siger borgmesteren.

Det koster 50 kroner at deltage i middagene. Der er begrænset deltagerantal, så tilmelding foregår efter først-til-mølle-princippet.

Emneord: 080219, Lejre Kommune
Lejre Kommune på DenOffentlige.dk Lejre Kommunes vision er sammenfattet i bogen Vores Sted: Læs den her. Vi ønsker at være et sted med stærke fællesskaber, frirum til initiativ og naturen som rammen om det hele.
Aktivitet: Artikler: 24 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også