Der er udfordringer med de telemedicinske projekter, lyder det fra OUH.

Telemedicin dumper stort i nationale tests

Telemedicin er en fast del af det danske sundhedsvæsen, men nu viser det sig, at syv ud af ti telemedicinske løsninger ikke virker efter hensigten.

Det er konklusionen fra Danmarks største forskningscenter i telemedicin, der ligger på Odense Universitetshospital (OUH).

Det skriver DR Fyn.


De nye erfaringer får forskningsleder Kristian Kidholm til at trække bremsen. Han er bekymret.

- I flertallet af vores undersøgelser, har vi ikke fundet de gevinster ved telemedicin, vi troede, der var. Flere forbinder telemedicin med at spare penge, fordi patienterne ikke indlægges. Men den påstand holder ikke vand, siger han til DR Fyn.

Ofte viser det sig, at de telemedicinske løsninger ikke forhindrer genindlæggelse. Samtidig koster telemedicin store summer, fortæller Hanne Madsen, der er ledende overlæge på lungemedicinsk afdeling på OUH.

- Men mange gange har telemedicin ingen effekt. Det er eksempelvis svært at hjælpe patienter med åndenød, når de sidder i hjemmet, siger hun.

Hanne Madsen opfordrer politikerne til hurtigt at droppe den telemedicin, der ikke har en effekt. Men ifølge Kristian Kidholm er det ikke nok. Han kigger mod udlandet efter en løsning.

- Sverige og Norge har nationale centre, der vejleder alle kommuner og sygehuse i telemedicin. Det vil være hensigtsmæssigt i Danmark, siger han til DR Fyn.

Emneord: Telemedicin, OUH, Kristian Kidholm, Velfærdsteknologi
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 10.05.16 Gitte Krog-Meyer Holmen
  Digitale vuggestuer

  Kim Larsen sang:

  Der var nogen som blev tilbedt
  andre måtte nøjes med
  digitale vuggestuer
  og tilfældig kærlighed

  Undtagen for den marginaliserede gruppe af robuste supermennesker, der kan det dobbelte på den halve tid, der kan performe supereffektivt på 5-6 timers nattesøvn og som i øvrigt har et selv-drive og en selvopholdelsesdrift, hvor de slet ikke har brug for almindelig omgang, nærvær, omsorg og kærlighed fra og med andre mennesker, så er størsteparten af os nok desværre - hvilket ikke er specielt økonomiske effektivt på den KORTE BANE- afhængige af at være omgivet af mennesker, af deres støtte, nærvær og kærlighed - generelt og særligt når vi fysisk og/eller psykisk "skranter", decideret er syge eller er slidte efter et langt liv.

  Mennesker har i århundreder vidst, at nærvær og omsorg "gør det". I en terapeutisk sammenhæng er nærværet i sig selv op til 50% af årsagen til "helbredelsen". MEN når vi pinedød skal have kombineret digitalisering og New Public Management, så "sjovt nok": det virker sørme ikke ...

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også