TeliaSonera og Telenor går sammen i Danmark

Hård konkurrence får TeliaSonera og Telenor til at danne ny gigant på det danske marked.

TeliaSonera og Telenor slår sig sammen i Danmark. Det nye fælles selskab får 3,5 millioner mobilkunder og en markedsandel på cirka 40 procent af mobilmarkedet, oplyser selskaberne.

- Konkurrencen i Danmark er intens, og vi ser et fortsat pres på omsætning og indtjening, så en konsolidering var den eneste løsning, siger Kjell-Morten Johnsen, executive vice president og chef for Telenor Region Europa i en pressemeddelelse.

- Ved at slå Telenors og TeliaSoneras aktiver og kundebaser i Danmark sammen skaber vi en robust operatør, der kan tilbyde kunderne fremragende mobilnet med en god brugeroplevelse, tilføjer han.

Telenor og TeliaSonera har siden 2012 haft et fælles mobilnetværk i Danmark. Aftalen betyder, at de to selskaber nu tager det fulde skridt og går sammen i et fællesejet selskab, hvor hver part ejer 50 procent. 

Tilsammen har selskaberne en omsætning på mere end ni milliarder kroner om året.

De to selskaber venter at kunne høste kontante fordele af ægteskabet. Sammenlægningen ventes at give 800 millioner danske kroner i synergier med fuld effekt fra 2019.

Der kan især spares penge på at sammenlægge distribution, salg og marketing, kundeservice, administration samt netværk og it, lyder det.

Det kræver dog godkendelse fra EU-Kommissionen, før aftalen kan falde helt på plads. TeliaSonera og Telenor forventer, at det vil ske i løbet af 2015.

/ritzau/

Emneord: Erhverv, Teleselskaber, IT, TeliaSonera, Telenor
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.02.17 Infrastruktur
  Dårlig mobildækning i Royal Arena

  Københavns nye multiarena i Ørestaden, Royal Arena, satte en 10 gange højere leje end normalt for teleselskaberne. Så nu er Arenaen åbnet uden mobilsikkerhed for gæsterne, siger to store teleselskaber i en pressemeddelelse.

 • 20.01.15 Infrastruktur
  Hackerangreb mod kommune

  Hackere er brudt ind i en del af Gribskov Kommunes it, og har omdøbt filer på kommunen computerdrev. Sagen er politianmeldt.

 • 05.11.14 Velfærd
  Guldborgsund tester social IT på fire botilbud

  Medarbejdere og borgere på fire botilbud i Guldborgsund Kommune afprøver de kommende måneder, hvordan social IT kan spille sammen med det pædagogiske arbejde.

 • 10.09.14 Politik
  Store erhvervspotentialer i Rudersdal

  Rudersdal Kommunes erhvervsområder har både store potentialer, men også udfordringer. Det viser en ny analyse fra Cowi, der lægger op til at invitere virksomhederne med til udvikling af kommunens erhvervsområder.

 • 03.09.14 Infrastruktur
  Køge rykker fortsat som erhvervsvenlig kommune

  For fjerde år i træk er Køge Kommune gået frem i DI’s store erhvervsklimaundersøgelse, og ligger nu på en 18. plads ud af 96 kommuner. ”Det er et fint resultat, men vi går selvfølgelig målrettet efter at gøre det endnu bedre”, lyder det fra borgmester Flemming Christensen.