Terrorangreb tærer på politiet

Har du haft indbrud i hjemmet eller fået stjålet din bil, kan det i den kommende tid blive svært at få politiet til at hjælpe.

For der er blevet trukket så meget på politiets ressourcer den seneste uge efter terrorangrebet i København forrige weekend, at det vil gå ud over det almindelige borgernære politiarbejde fremover. Det vurderer Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, ifølge Kristeligt Dagblad.

”Der er rovdrift på politifolk lige nu. Og det trækker på ressourcerne,” siger formanden.

”Selvfølgelig skal der trækkes på politiet ved helt usædvanlige begivenheder som denne. Men prisen skal også betales på et tidspunkt, og det vil gå ud over alt andet politiarbejde,” siger Claus Oxfeldt til Kristeligt Dagblad.


Han kan ikke sætte tal på det antal betjente, der har været på overarbejde. Men der er ifølge politiformanden tale om ”rigtig mange” fra hele landet, 
Ved EU-topmødet i København i 2010 blev der indsat omkring 6.000 ekstra betjente, hvilket betød, at politiet gennem hele 2010 måtte afspadsere 75.000 arbejdsdage. 

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, mener, at man bør finde en anden løsning for at forhindre store huller i det almindelige politiarbejde.

”For samfundets skyld synes jeg absolut, at man hurtigt skal lave en aftale med betjentene om udbetaling i stedet for afspadsering,” siger han og peger på en løsning, hvor betjentene får fri for halvdelen af overarbejdet og løn for resten. 
Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, mener, at det først og fremmest er en sag for politiet selv at løse.

”Politikredsene har midler til uforudsete hændelser. Hvis det ikke er nok, er det op til justitsministeren at finde ekstra ressourcer,” siger Trine Bramsen, der dog mener, at det er alt for tidligt at vurdere omfanget.

”Vi må først evaluere hele forløbet, før vi tager en diskussion om konsekvenserne,” siger hun.

 
Emneord: Politiet, Terror mod Danmark, Terrorister, Ressourcestrategi
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 13.05.19 Ledelse
  Politiet sigter sundhedsansatte for svigt i skandale om kræftscreening

  Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har i dag sigtet Region Sjælland og flere ledende medarbejdere for overtrædelse af straffeloven og autorisationsloven i forbindelse med mulig mangelfuld håndtering af patienter, som var henvist til undersøgelser på Ringsted sygehus på mistanke om brystkræft.

 • 14.09.17 Velfærd
  Årets troværdighedsanalyse: Jordemødrene på førstepladsen

  Offentlige faggrupper som sygeplejersker, dommere, læger og politibetjente har stor tillid i befolkningen mens socialrådgiverene synker. Det viser den årlige troværdighedsanalyse fra Radius Kommunikation

 • 06.05.15 Politik
  Evaluering af myndighedernes indsats under terrorangrebet

  Rigspolitiet har afleveret myndighedernes evaluering af indsatsen i forbindelse med terrorangrebet i København. Evalueringen viser, at myndighederne var velforberedte, velorganiserede og klar til hurtigt at organisere beredskabet. Evalueringen peger samtidig på ti læringspunkter, der vil få betydning for det fremtidige beredskab.

 • 19.02.15 Ledelse
  Odense Kommune: Børn skal kende baggrunden for terrorangreb

  Når Odenses skolelærere skal tale med eleverne om terrorangrebene i København, så er religion en naturlig del af dialogen. Det præciserer kommunen nu i en ny orientering til de odenseanske skoler. Borgmester og rådmand mener, at det er uhensigtsmæssigt, når kommunen har opfordret skolelærere til at nedtone religion og etnicitet

 • 02.10.14 Politik
  Model for markering på politiets uniformer klar

  Rigspolitiet og Politiforbundet har i dag præsenteret justitsminister Karen Hækkerup for en model for, hvordan politifolk fremover kan tildeles og bære en markering.