Tesla-skaber vil sende fartøj mod Mars i 2018

Grundlæggeren af SpaceX, Elon Musik, har en ambitionen om at kolonisere den røde planet.

Rumprojektet SpaceX vil inden for få år sende et ubemandet rumfartøj af sted mod Mars. Det annoncerede direktør Elon Musk onsdag.

Musk, der måske bedre er kendt for at stå bag elbilfabrikanten Tesla, har som overordnet mål at kolonisere den røde planet engang i fremtiden.


- Planlægger at sende Dragon til Mars allerede i 2018, skrev han onsdag på Twitter uden at tilføje yderligere detaljer om projektet.

Dragon henviser til SpaceX's rumfartøj Dragon, som er blevet brugt til at fragte forsyninger til Den Internationale Rumstation. 

Det er efter alt at dømme en opgraderet version af dette fartøj, der skal forsøge at tage turen til Mars. 

- Dragon 2 er designet til at kunne lande hvor som helst i solsystemet. Red Dragon Mars-missionen er den første testflyvning, skriver Musk på Twitter.

Den amerikanske rumfartsorganisation Nasa har tidligere meldt ud, at det vil sende mennesker til Mars i 2030'erne. 

Men før det kan ske, skal det testes, hvordan menneskekroppen vil reagere på turen, som vil tage flere år. Det gælder både den anderledes kost samt den skadelige stråling fra rummet. 

Elon Musk har tidligere talt om sin vision for at skabe en koloni med en million jordboere på Mars for at skabe et alternativ til livet på Jorden, hvis menneskeracen skulle blive truet af sig selv eller udefrakommende elementer. 

Middelafstanden til Mars fra Jorden er over 200 millioner kilometer. 

/ritzau/AFP

Emneord: Tesla, Elon Musk, SpaceX, Mars
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 13.11.20 Infrastruktur
  Lokale initiativer modtager 53 millioner fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

  Hvad har en energi-ø på Bornholm til fælles med filmbyen i Aarhus, og hvilke ligheder er der mellem lystfiskeri i Limfjorden og byggeriet ved Femern Bælt på Sjælland? Alle udgør unikke erhvervspotentialer for dansk erhvervsliv, og derfor modtager 11 lokale initiativer nu i alt 53 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

 • 09.11.20 Infrastruktur
  Regeringen lancerer nye initiativer for at hjælpe corona-ramte danskere

  Nedlukninger i flere europæiske lande samt i dele af Danmark skaber stor usikkerhed om fremtiden for dansk økonomi. For at imødegå de aktuelle udfordringer og ruste Danmark til en ny bølge af coronavirus påbegynder regeringen nu forhandlinger om finansloven og en samlet grøn genstart med stærkt fokus på økonomisk tryghed og sikring af danske arbejdspladser.

 • 04.11.20 Infrastruktur
  Dom er vigtigt skridt for Femern Bælt-forbindelsen

  Forbundsforvaltningsdomstolen i Leipzig har givet den endelige tilladelse til at bygge tunnelen under Femern Bælt.

 • 03.11.20 Infrastruktur
  Landdistrikterne halter efter resten af Danmark

  Størstedelen af landet har frem mod coronakrisen haft stigende beskæftigelse og vækst, men ny redegørelse slår samtidig fast, at væksten er lavere i områder uden for de større byer.

 • 30.10.20 Infrastruktur
  Tre kandidater til årets Brolæggerpris

  Dommerkomitéen i Brolæggerlauget i DI Dansk Byggeri har indstillet tre kandidater til Brolæggerprisen. Et af projekterne er ny granitbelægning i forbindelse med nye pullerter på Amalienborg Slotsplads. I Esbjerg er det lange strøg med granit i smukke mønstre i Kongensgade blevet indstillet, mens Aarhus er kommet i betragtning for et nyt byrum i Filmbyen i Aarhus.